Light Dark

A vrut să scape de rigiditatea domeniului fiscal în care a făcut primii pași pe piața muncii așa că și-a îndreptat atenția către un sector de activitate care să îi pună în valoare firea creativă – marketingul. La scurt timp a venit și primul job în real estate și prima provocare. Crede cu tărie că respectul, atât față de propria persoană, cât și pentru munca celor din jur, și acceptarea sunt valori imperative în viața profesională și că dacă reușești să prioritizezi corect sarcinile de la locul de muncă și de acasă nu vei fi pus în situația de a face compromisuri. Este vorba despre Cătălina Ivan care la vârsta de 28 de ani lucrează ca Marketing Specialist pentru Cartierul Solar.

Cătălina Ivan a obținut un Master în Administrație și Management Public de la Academia de Studii Economice (ASE) din  București și a profesat o perioadă într-o firmă de consultanță și audit financiar unde spune că a învățat ce înseamnă, de fapt, să crești o afacere. După un timp a realizat însă că domeniul fiscal este foarte rigid și că nu îi permite să își pună în valoare firea creativă, așa că și-a îndreptat atenția către marketing și a lucrat o perioadă pentru unul dintre cei mai mari distribuitori IT din Europa.

Dorindu-și însă mai mult, a ales să își pună cunoștințele în practică într-un proiect imobiliar care a venit cu un concept nou pe piața locală din real estate fiind primul ansamblu rezidențial cu energie verde din România.

“Am ajuns la Cartierul Solar atrasă de ideea unei echipe noi pentru un ansamblu nou, ceea ce pentru mine s-a dovedit a fi un început perfect. Am crescut împreună cu echipa și proiectul”, ne-a declarat Cătălina Ivan, Marketing Specialist Cartierul Solar.

La scurt timp după angajare a apărut și prima provocare din cariera sa în real estate pe care a reușit să o treacă cu brio. Chiar în primele două săptămâni de muncă a avut de organizat prima participare a ansamblului la un târg de profil important organizat la București.

Bunele abilități de comunicare, un avantaj pentru femeile din imobiliare

Ivan susține că un avantaj considerabil de care beneficiază femeile în imobiliare este acela că au abilități de comunicare de multe ori mai bune față de cele ale bărbaților, lucru care le ajută în munca de zi cu zi. “Femeile comunică mai ușor și sunt ascultate mai ușor. Astăzi, într-o lume în care comunicarea se realizează în mare parte prin social media, femeile au un avantaj enorm pentru că ele se simt în largul lor comunicând online”, spune ea.

Pentru aceasta, noțiunile de psihopedagogie acumulate în cadrul Departamentului pentru Pregătire a Personalului Didactic ASE, s-au dovedit a fi un atu în plus la acest nivel. “În final, marketingul imobiliar trebuie, printre altele, să educe clientul, să îl ghideze într-o piață mereu în schimbare și să îl învețe să aleagă”, explică reprezentanta Cartierului Solar.

După doi ani de experiență în imobiliare, Cătălina Ivan le încurajează pe doamnele și domnișoarele care se gândesc să încerce o carieră în domeniu spunând că acestea trebuie: “să aibă încredere în ele și să învețe continuu, să meargă la cursuri și să creadă în intuiția lor”.

În ciuda faptului că este de părere că femeile beneficiază de avantajul unor abilități de comunicare mai bune, aceasta susține că o afacere poate crește vizibil abia atunci când atât acestea, cât și bărbații lucrează împreună punându-și laolaltă calitățile pentru îndeplinirea țelului comun.

Respectul și acceptarea, valorile care formează fundația unei cariere de succes

Cătălina Ivan spune că unele dintre cele mai importante valori după care încearcă să își ghideze viața profesională sunt respectul, atât de sine, cât și pentru cei din jur și pentru munca lor, și acceptarea.

“Consider respectul una dintre valorile fără de care relațiile mele cu cei din jur nu ar avea însemnătatea pe care o au. Foarte aproape este și acceptarea – celor de lângă noi, chiar dacă au opinii și idei diferite. Trebuie să învățăm să ne acceptăm și lumea va deveni mai bună”, a explicat aceasta.

Din punctul său de vedere, este foarte importat să fii și umil și să lași rezultatele să vorbească pentru tine.

Zâmbetul unui client mulțumit, o motivație puternică

Atunci când lucrezi în real estate, fiecare zi te poate pune în fața unui lucru nou care să te motiveze să ai rezultate și mai bune în viața profesională. Pentru Ivan, zâmbetul unui client mulțumit reprezintă un exemplu în acest sens.

“Zâmbetul celor care s-au mutat în ansamblu poate fi o motivație puternică. La sfârșitul zilei, există oameni care datorită nouă și-au schimbat acel loc pe care îl numesc <acasă> și ne dorim într-adevăr să nu regrete acest lucru”, explică ea.

Un alt lucru care a făcut-o să își dorească să evolueze cât mai bine din punct de vedere profesional a fost și acela de a le arăta tuturor celor care considerau că nu poate face față provocărilor din domeniu că greșesc.

Cum reușești să nu faci compromisuri între carieră și viața personală atunci când lucrezi în real estate

Ivan susține că aude destul de des oameni povestind despre compromisurile pe care au fost nevoiți să le facă în viața personală pentru a-și asigura o carieră de succes, dar spune că în cazul său lucrurile nu stau deloc astfel.

“De multe ori plec de la birou cu zâmbetul pe buze și îl duc acasă și viceversa. Prioritizarea este importantă atât pentru sarcinile jobului și evenimentele la care trebuie să participi, cât și în viața privată. Cine reușește să facă acest lucru nu va avea de făcut compromisuri”, conchide ea.

Articolul face parte din proiectul editorial special “Femei de succes în Imobiliare”, derulat de Imobiliare.ro pe parcursul lunii martie. Acesta are ca obiectiv recunoașterea meritelor, performanțelor și rezultatelor de excepție ale femeilor care lucrează în business-uri de pe piața de real estate din România.

Citește și: Mirela Raicu: „Antreprenoriatul nu este despre o destinație, ci despre călătoria continuă pe plan înclinat”

Citește și: Motivația, elementul esențial necesar unei cariere reușite. Erika Chica: Vine din acel „Mulțumesc!” de la finalul tranzacției

Citește și: După primele 8 luni în real estate a spus că nu va mai lucra niciodată în domeniu. Acum este antreprenoare și are propria agenție imobiliară