Light Dark

Cât de pregătiți sunt membrii noii generații de agenți imobiliari care își desfășoară activitatea în București? Iată ce spun doi specialiști în real estate cu ani de experiență pe piața locală.

cpi bucuresti 2018 agenti imobiliari

“Simt că în momentul de față intră în piață, ca agenți imobiliari, oameni din ce în ce mai educați, de o calitate tot mai bună. Observ persoane care vin din corporate, din banking, din alte domenii importante și își aleg imobiliarele ca pe un business foarte serios, văzând, totodată, o astfel de carieră ca fiind una pe termen lung”, a declarat Igor Postovanu, Președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR), care lucrează în real estate din 2004, în cadrul evenimentului CPI București, organizat pe 2 octombrie la Hotelul Marshal Garden.

“Observ că cei care intră acum în piață aleg să se instruiască prima dată, Sunt exemple de persoane pe care le-am cunoscut anul trecut la CPI și am văzut că au evoluat foarte frumos în această perioadă”, a mai adăugat Postovanu, recunoscând însă cu nu vrea să generalizeze aspectele puse în discuție și menționând, totodată, că vorbește din experiența propriilor evenimente organizate alături de asociația pe care o reprezintă.

Opinia sa nu este însă împărțită de Giulio Angheloiu, owner Premier Imobiliare, companie fondată în 1994 care are în portofoliu exclusiv proprietăți din zona de sud a Capitalei.

“Nu trebuie să ne ascundem. Nivelul agentului imobiliar a scăzut. Sunt în această sală 200-300 de persoane care au ceva de spus în piața imobiliară, dar o mare parte a valului nou nu ne reprezintă, nu ne face cinste și probabil va duce la o creștere a gradului de neîncredere din partea clientului”, a explicat Angheloiu la CPI București.

“Orice CV pe care îl primiți probabil de la copii de 22-23 de ani pe care îi primiți la interviuri vă confirmă acest lucru zi de zi”, a mai menționat el.

La nivel național există 3.000 de agenții imobiliare și circa 7.000-8.000 de agenți, potrivit unor estimări realizate recent de către reprezentanții francizei de agenții RE/MAX România. Practic, în prezent avem un agent imobiliar la 2.500 de locuitori, față de unul la 1.000 de locuitori la nivel european și de unul la 300 de locuitori în America de Nord.

Vezi ce alte subiecte au fost puse în discuție la CPI București AICI.