Light Dark

Deși românii apelează la serviciile agențiilor imobiliare și merg la vizionări alături de agenți, mulți ajung să încheie tranzacțiile fără implicarea acestora, arată rezultatele unui studiu realizat pe cumpărătorii de apartamente de Blitz Imobiliare și prezentate la CPI Cluj 2018.

catalin priscornita cpi cluj 2018

“În 2016, procentul de vizionări făcute prin intermediul agențiilor imobiliare era la nivelul de 65% și un procent de închidere prin intermediul agențiilor era de 35%. În 2018, lucrurile s-au schimbat puțin. Astăzi discutăm de o cotă de 31% pentru agențiile imobiliare, în timp ce 69% din tranzacții sunt efectuate fără ajutorul acestora. Totodată, la capitolul apartamente vizionate prin intermediul agențiilor imobiliare, cele din Cluj au o cotă de 60%”, a declarat în cadrul panelului “Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” Cătălin Priscorniță, fondatorul și CEO-ul Blitz.

“Oamenii ne apelează serviciile, ne caută și totuși nu reușesc să rămână. Fiecare trebuie să își pună niște întrebări să vadă de ce se întâmplă acest lucru și să încerce să maximizeze succesul pentru că, într-adevăr, există un potențial uriaș pe piață în momentul de față”, a mai adăugat acesta.

eveniment cpi cluj 2018

Blitz a obținut patru premii la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2018 pentru performanțele sale deosebite: “Cea mai puternică agenție din Cluj”, “Cel mai puternic brand din Cluj”, “Premiul pentru cea mai puternică prezență online” și “Premiul pentru investiție continuă în profesionalism”.

La discuțiile din panelul moderat de Adrian Erimescu, CEO-ul Imobiliare.ro, au fost invitați în calitatr de speakeri și Răzvan Cuc (președintele RE/MAX România), Teodor Mincu (Supervizor al Biroului de Credite și Suport Parteneri, Direcția Distribuție Retail, BCR) și Dorel Niță (coordonatorul proiectului Analize Imobiliare).

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. În 2018, circa 1.000 de profesioniști în real estate au luat parte la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Următoarea întâlnire a specialiștilor în imobiliare va avea loc în luna martie a anului viitor când vom organiza evenimentul CPI Național 2019 și o nouă ediție a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

#CPI Cluj 2018: Piața imobiliară din Cluj, în cifre. Câte unități vechi sunt disponibile și ce proiecte noi se dezvoltă pe plan local

#CPI Cluj 2018: Piața imobiliară din Cluj, în cifre. Câte unități vechi sunt disponibile și ce proiecte noi se dezvoltă pe plan local

#CPI Cluj 2018: Câți clujeni vor să își cumpere o locuință cu credit de la BCR

Cum a arătat al nouălea an de evenimente marca CPI? 6 orașe, 1.000 de participanți, 29 de speakeri, networking, date statistice actualizate și dezbateri pe subiecte fierbinți din imobiliare – FOTO+VIDEO