Light Dark

Profilul cumpărătorului de locuințe a suferit unele schimbări la nivelul pieței locale din Brașov pe parcursul ultimilor ani. Află, mai jos, care sunt caracteristice principale ale acestuia în prezent, în opinia lui Alexandru Muntean, manager iAdvise.

Alexandru Muntean cpi brașov 2018

“Raportat la anul 2008, în marea lor majoritate, cumpărătorii au devenit mai informați și își asumă mai puține riscuri. De asemenea, procentul celor care achiziționează speculativ a scăzut simțitor”, ne-a declarat Muntean care va participa, pe 16 octombrie, ca speaker la evenimentul CPI Brașov.

“Pe de altă parte, ponderea celor care investesc într-o locuință în vederea închirierii pe termen lung sau a operării acesteia în regim hotelier a crescut, rata de capitalizare medie a segmentului rezidențial de 6% fiind încă mult superioară dobânzilor bancare sau altor produse financiare cu risc moderat”, a mai explicat acesta.

#CPIBrașov2018: Cum a evoluat piața imobiliară pe parcursul anului? Particularitățile care o influența semnificativ în viitor, în opinia lui Alexandru Muntean, iAdvise

Managerul iAdvise a mai menționat, totodată, că apetitul cumpărătorilor pentru locuințele din segmentul premium a crescut în ultima perioadă, dar și că brașovenii sunt mai interesați de locuințele noi în detrimentul apartamentelor aflate în imobile construite înainte de anul 1990.

Vrei să afli și alte informații de interes despre piața imobiliară? Te invităm la întâlnirea profesioniștilor CPI Brașov pentru a afla date statistice relevante la nivel local, dar și ce soluții propunem pentru ca tu să-ți accelerezi afacerea în real estate.

CPI Brașov se organizează pe data de 16 octombrie, la Hotelul Kronwell. Înscrierile se pot face completând formularul disponibil AICI.

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la evenimente noastre regionale.

Transparența, cuvântul de ordine pe piața imobiliară. Tal Roma, AFI Europe România: „Acest lucru nu se întâmpla în 2006-2008”

Dan Țiganu, Premier Estate Management: „Clienții au început să fie foarte atenți, să prospecteze foarte mult piața”

Retrospectiva #CPI Constanța 2018: Evoluția profilului cumpărătorului. Ce caută și cât de exigent este? FOTO+VIDEO