Light Dark

Pe parcursul anului 2018, oferta de pe piața imobiliară din Brașov s-a menținut la un nivel similar cu cel înregistrat în 2017, dar valoarea medie a tranzacțiilor a înregistrat o creștere semnificativă, spune Alexandru Muntean, manager iAdvise și unul dintre speakerii care vor participa la discuțiile organizate, pe 16 octombrie, în cadrul evenimentului CPI Brașov. Iată cum vede acesta viitorul pieței locale și care sunt, în opinia sa, principalele particularități ale Brașovului cu un potențial de a o influența în viitorul apropiat.

“Oferta s-a menținut relativ constantă față de anul trecut, înregistrându-se o creștere ușoară a numărului de locuințe noi scoase în piață. Cererea per ansamblu a stagnat, iar în anumite segmente din piață a înregistrat o ușoară scădere, numărul total al tranzacțiilor fiind inferior anului 2017”, ne-a declarat Alexandru Muntean.

“Pe de altă parte, valoarea medie a unei tranzacții a crescut simțitor. Prețurile de vânzare și-au continuat trendul crescător, sub presiunea creșterii costului cu forța de muncă, a materialelor de construcție și a prețului de achiziție a terenurilor cu potențial rezidențial. Aflându-ne la final de ciclu economic, ne așteptăm ca tendința de stabilizare a pieței să continue și în anul 2019, fiind posibile și anumite fluctuații datorate climatului macroeconomic global”, a mai adăugat managerul iAdvise, companie care a câștigat la Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2018 premium pentru “Cel mai puternic brand din Brașov”.

Muntean ne-a mai explicat, totodată, că față de perioada 2007-2008 situația întâlnită în prezent la nivelul pieței este mult diferită, un indicator relevant în acest sens fiind, în opinia sa, durata necesară achitării unei locuințe, luând în calcul salariul mediu integral.

“Dacă astăzi acest indicator se menține sub pragul de 10 ani, valoarea din 2008 era triplă”, a spus el.

Managerul iAdvise a mai menționat, de asemenea, că Brașovul dispune de o serie de particularități care pot influența piața rezidențială. În primul rând, a devenit una dintre destinațiile preferate de către cei care aleg să se relocheze din alte regiuni ale țării. În al doilea rând, sectorul turismului va accelera în următorii 10 ani în România, după cum arată ultimul raport de țară al World Travel&Tourism Council, iar Brașovul are capacitatea de a capitaliza o bună parte din această creștere.

“Dacă luăm în calcul și potențialul latent al celor două mari proiecte de infrastructură ale orașului de a influența piața imobiliară, ne așteptăm ca pe termen lung, aceasta să rămână stabilă”, a conchis Muntean.

Alexandru Muntean va participa, în calitate de speaker, la panelul “Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?” organizat în cadrul evenimentului CPI Brașov. La discuții se vor alătura și George Șericaru (Manager FunIMOB), Liliana Țene (Marketing Manager Coresi Avantgarden) și Cristina Țîrea (Sales&Marketing Coordinator Maurer Imobiliare Brașov).

CPI Brașov îți oferă oportunitatea de a lua pulsul pieței și de a face networking cu alți specialiști din real estate. Nu te-ai înregistrat până acum? O poți face accesând acest link. Nu uita, participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat!

cpi bucuresti 2018

CPI a devenit cea mai puternică și mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relații de business, colaborează și identifică idei care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională și în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la evenimente noastre regionale.

Potențialul pieței imobiliare este uriaș. Află și tu cum poți să îți accelerezi business-ul în domeniu participând la #CPI Brașov 2018

Transparența, cuvântul de ordine pe piața imobiliară. Tal Roma, AFI Europe România: „Acest lucru nu se întâmpla în 2006-2008”

Dan Țiganu, Premier Estate Management: „Clienții au început să fie foarte atenți, să prospecteze foarte mult piața”

Retrospectiva #CPI Constanța 2018: Evoluția profilului cumpărătorului. Ce caută și cât de exigent este? FOTO+VIDEO