Light Dark

Selecția bună a membrilor, antrenamentul acestora, învățarea corectă a profesiei și disciplina în aplicarea procesului de vânzare fac parte din secretul formării unei echipe eficiente de vânzări, este de părere Bogdan Comănescu, trainer cu peste 28 de ani de experiență națională și internațională în marketing, dezvoltare comercială și vânzări, care va participa la CPI Național 2019.

bogdan comanescu speaker CPI National 2019

Primul lucru pe care trebuie să îl facă orice manager care vrea să pună bazele unei echipe eficiente de vânzări este acela de a selecta profilul corect de vânzător de care are nevoie.

“Există nouă categorii majore de profiluri de vânzători. Alegerea profilului de vânzător corect pentru tipul de vânzări pe care îl practică compania este crucial. Dacă vânzătorii nu au profilul psihologic adecvat tipului de vânzare practicat, efortul lor de a vinde este mult mai mare și intervine foarte repede uzura, stresul”, a declarat pentru CPI Bogdan Comănescu, fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute firme de training din România.

Antrenarea membrilor echipei și oferirea instrumentelor necesare pentru ca aceștia să învețe cum își pot face job-ul corect sunt și ele extrem de importante în asigurarea succesului.

“Vânzarea este o profesie la fel de exactă ca medicina, contabilitatea sau muzica. Din păcate, 95% dintre vânzătorii de pe piața românescă sunt trimiși în piață fără nicio pregătire profesională și sunt lăsați să învețe meseria <după ureche>. Evident că și rezultatul muncii lor este unul relativ, lăutăresc aș putea spune”, ne-a explicat Comănescu, care va participa la evenimentul CPI Național 2019.

“Noi am făcut training cu peste 300 de companii din România și, în toate cazurile, imediat cum echipa de vânzări a învățat să vândă corect din punct de vedere profesional, rezultatele au crescut”, a mai adăugat el.

Disciplina procedurilor interne nu trebuie trecută nici ea cu vederea, dacă vrei ca echipa ta de vânzări să fie una eficientă.

“Atingerea obiectivului de vânzări este rezultatul matematic al unui proces bine pus la punct. O echipă de vânzări trebuie să aibă un proces tehnologic și proceduri la fel de exacte ca o fabrică. Știm exact câte leaduri ne aduce marketingul și ce calitate au, știm exact cum procedăm cu fiecare lead în parte și știm exact ce rezultate vom avea din punct de vedere al numărului de clienți, al valorii vândute și al prețului mediu de vânzare”, a spus trainerul care a dezvoltat proiecte în Franța, Germania, Italia, Spania, Austria și India și a colaborat cu companii precum Accor, Allianz, Vodafone, Aliat Mercedes și BMW Bavaria Automobile.

“Din păcate, în marea majoritate a companiilor, procesul de vânzare este lăsat la latitudinea vânzătorului și, evident, că rezultatele sunt aleatorii și greu de anticipat”, a mai adăugat el.

Bogdan Comănescu va participa la CPI Național 2019 ca speaker, pe 21 martie, unde îi va provoca pe participanți la o discuție pe tema Sales în Real Estate – “Sales Team Leadership sau Ce detestă echipele de vânzări?”. Acesta va reveni și în a doua zi a evenimentului cu un workshop specializat dedicat agenților imobiliari numit ”21 de expresii hipnotice folosite în vânzări”.

Află mai multe detalii și APLICĂ AICI pentru a participa la workshop-ul susținut de Bogdan Comănescu la CPI Național 2019. Numărul de locuri este limitat!

Citește și: Cele două atuuri ale unui vânzător de succes. Trainer cu experiență internațională: „Succesul tău este direct proporțional cu numărul de oameni care te plac”

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o poate face liderul unei echipe de vânzări în interacțiunea cu membrii acesteia

Ediția CPI Național 2019 este una specială pentru noi, cu ocazia căreia sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI,  așa că ne dorim să ridicăm cel mai important eveniment al breslei imobiliare la un nou nivel.

Îți pregătim două zile de conferințe și workshop-uri în care vei avea șansa de a-i asculta pe unii dintre cei mai buni jucători din real estate, te vei putea inspira din poveștile lor de succes, le vei afla sfaturile și părerile despre evoluția domeniului și vei învăța de la traineri de top strategii care îți vor fi de mare ajutor în organizarea afacerii.

Te așteptăm pe 21 și pe 22 martie, în cadrul Stejarii Country Club, la CPI Național 2019. Află toate detaliile despre eveniment, dar și despre modalitatea de înscriere, de pe site-ul dedicat acestuia: hub.imobiliare.ro/cpi-national-2019. Hai să celebrăm împreună 10 ani de evenimente marca CPI!

banner cpi gala