Light Dark

Ce a însemnat CPI Național 2019? 1.500 de ore de planificare, sute de telefoane, zeci de speakeri și două zile de conferințe și traininguri. Circa 500 de profesioniști în real estate ne-au fost alături, pe 21 și 22 martie, la Stejarii Country Club și la hotelul Athenee Palace Hilton. Împreună am sărbătorit 10 ani de evenimente marca CPI și ne-am bucurat de frumoasa comunitate pe care am construit-o în tot acest timp. Vă mulțumim!

Generația actuală din real estate a trecut și prin crize și prin momente de expansiune. Constantă a fost în toți acești ani conexiunea breslei imobiliare prin evenimentele CPI. De 10 ani venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Ediția CPI Național 2019 a fost una specială pentru noi – o sărbătoare și, în același timp, un cadou pentru voi, profesioniștii în imobiliare.

Prima zi de CPI a fost organizată într-un cadru de excepție – Stejarii Country Club din București. Conferința a cuprins paneluri cu lideri din real estate-ul românesc, reprezentanți ai unor agenții imobiliare cu rezultate de invidiat, dezvoltatori de renume și nu numai. Nu au lipsit nici sesiunile speciale susținute de doi dintre cei mai apreciați traineri din România.

Evenimentul a fost deschis de CEO-ul Imobiliare.ro, Adrian Erimescu, și de mesajul său cu ocazia aniversării celor 10 ani de evenimente marca CPI. Îl poți asculta, mai jos.

A urmat un scurt moment de entertainment și discursul antreprenorului, trainerului și autorului bestseller-ului “Musai List”, Octavian Pantiș, menit să ne arate cât de mult contează pentru fiecare dintre noi să avem atitudinea potrivită pentru a putea evolua.

A urmat panelul dedicat liderilor locali din real estate. Au urcat pe scenă, alături de jurnalistul Andrei Panait, Marius Șchiopotă (Hitch&Mosher), Andreea Parti (RE/MAX Choice), Răzvan Caliță (Coldwell Banker Alpin), Ciprian Iovu (Inter Imobiliare), Daniel Tudor (The Concept), Cătălin Priscorniță (Blitz) și David Grigorescu (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România).

panel regional cpi national 2019

Aceștia au pus în discuție situația pieței rezidențiale la nivelul principalelor orașe ale țării și și-au exprimat opinia cu privire la zvonurile din ultimul timp care prevăd o criză imobiliară de proporții, dar și scăderea prețurilor în următoarea perioadă.

S-a discutat, totodată, despre expansiunea Blitz și deschiderea unui nou birou al agenției imobiliare din Cluj în Brașov, dar și despre potențialul diferitelor piețe locale. Următește aici discuțiile din panelul dedicat liderilor locali în real estate.

A urmat panelul național moderat de Cristian Hostiuc, directorul editorial al celei mai importante publicații de business din România – Ziarul Financiar.

panel național

Printre speakerii care au luat parte la discuții s-au numărat Beatrice Dumitrașcu (One United Properties), Andreea Comșa (Premier Estate Management), Silviu Pop (Colliers International România), Alina Iozsa (Hațegan Attorneys) și Monica Barbu (Artmark Historical Estate). În panel a fost prezentă și Dana Ababei (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România).

După o pauză de networking, am ajuns la sesiunea specială “Imobiliarii te inspiră“. Am adus în fața participanților patru profesioniști cu patru povești menite să ne inspire despre experiența lor din real estate de-a lungul anilor.

Au luat astfel cuvântul pe scena CPI Ciprian Iovu (Inter Imobiliare), Georgian Marcu (Green Angels), Ioana Oltean (Napoca Imobiliare) și Octavian Bădescu (RE/MAX Freedom Group).

L-am adus în fața publicului și pe Alin Comșa, reprezentant al Institutului de Management al Artei Artmark. Acesta a făcut o paralelă între artă și lumea imobiliarelor.

În ultima parte a conferinței CPI Național 2019 din 21 martie a urcat pe scenă cunoscutul trainer Bogdan Comănescu. El a adus în discuție diverse situații des întâlnite în companii care distrug motivația și loialitatea echipelor de vânzări, dar și modalitățile prin care le putem îndrepta.

A doua zi de CPI Național 2019 a cuprins conferința organizată de Analize Imobiliare, platforma Imobiliare.ro de cercetare, cu sprijinul ANEVER, alături de o serie de workshop-uri dedicate atât agenților imobiliari, cât și proprietarilor de afaceri în real estate.

La conferința cu tema “Analiza pieței imobiliare, evaluarea proprietăților și stabilitatea financiară” au participat speakeri din România și din străinătate. Aceasta a fost deschisă de Dorel Niță, Head of Research Imobiliare.ro și coordonatorul Analize Imobiliare.

Au luat apoi cuvântul doi reprezentanți ai unora dintre cele ai importante bănci din România – Dr. Andrei Rădulescu (Director Analiză Macroeconomică Banca Transilvania) și Cătălin Jalobă (Head of Real Estate Finance BCR). Cei doi specialiști au evidențiat, printre altele, perspectivele macroeconomice pe care le are piața imobiliară locală.

Dana Ababei, președintele ANEVAR, a participat la conferința din 22 martie, dar și vicepreședintele Jones Lang LaSalle Polonia, Kazimierz Kirejczyk, care a făcut o analiză comparativă a piețelor rezidențiale din Varșovia și din București.

La finalul conferinței, Silviu Pop (Head of Research Colliers International România) a prezentat publicului provocările și oportunitățile de pe piața imobiliară din țara noastră.

Tot pe 22 martie, public speaker-ul Octavian Grozea a susținut trainingul “Magia influenței”.

Bogdan Comănescu ne-a fost și el alături și în a doua zi de CPI Național 2019. El a susținut un workshop pe tema “21 de expresii hipnotice folosite în vânzări”.

Un alt worskshop dedicat agenților imobiliari a fost susținut și de Călin Iepure, coordonatorul celei mai cunoscută organizaţie de Business Networking din România – bizz.club. Acesta le-a vorbit participanților despre puterea storytelling-ului în afaceri.

O sesiune de training dedicată business ownerilor din real estate despre poziţionare, strategie şi identificarea oportunităţilor în piaţă a fost susținută de lead trainerul Qualians Mihai Măreșescu certificat în Gândire Strategică și Time Management.

Consultantul în management strategic și operațional și CEO-ul Tempini România, Gigi Nacev, a participat și el la ediția aniversară CPI. Nacev a ținut un workshop dedicat celor cu afaceri în imobiliare, pe tema “Există viață după criză”.

CPI Național 2019 s-a încheiat, așa cum v-am obișnuit în ultimii ani, cu o nouă ediție a Galei Profesioniștilor în Imobiliare. Am sărbătorit rezultatele deosebite obținute de profesioniștii din sectorul rezidențial, agenți imobiliari și dezvoltatori, în 2018, dar și 10 ani de la momentul în care am pus bazele acestei puternice comunități de care ne bucurăm astăzi alături de voi – CPI.

Cele mai râvnite premii din real estate-ul românesc au fost decernate la Hotelul Athenee Palace Hilton, gala fiind moderată de către una dintre cele mai apreciate femei care activează în domeniu, Andreea Comșa, CEO-ul Premier Estate Management.

Două jurii formate din specialiști în domeniu și din membri ai echipei Imobiliare.ro au analizat și punctat candidaturile înscrise în concurs și au ales finaliștii. Votul publicului a fost introdus pentru prima oară la această ediție a galei și a ajutat la determinarea câștigătorilor.

gala profesionistilor in imobiliare 2019

O altă noutate a fost și categoria „Oameni în imobiliare”, introdusă cu ocazia Galei Profesioniștilor în Imobiliare 2019, în cadrul căreia am oferit cinci trofee liderilor care au adus, prin activitatea lor, un aport semnificativ în domeniu.

Lista completă a câșigătorilor premiilor Galei Profesioniștilor în Imobiliare 2019 poate fi consultată AICI.

Citește și: Daniel Tudor, The Concept – „S-a îmbolnăvit lumea de criză. Personal, văd stabilitate”

Citește și: Răzvan Caliță, Coldwell Banker Alpin – „Imobiliarele se fac și pe criză de război. Nu trebuie să ne fie frică”

Citește și: Cum se vede de la Timișoara criza vehiculată în ultimul timp?”Nu este altceva decât o sperietură a mass-mediei”