Light Dark

Digitalizarea activității agenților imobiliari și dezvoltarea competențelor lor în mediul online pare mai importantă ca niciodată în această perioadă. Pentru că vrem să fim alături de tine și să te sprijinim, nu doar că implementăm funcționalități noi pe platforma noastră, ci și căutăm continuu soluții și tool-uri care îți pot fi de ajutor în munca de zi cu zi. Astăzi, îți prezentăm o platformă cu și despre tururi virtuale și o aplicație prin intermediul căreia poți completa și semna un contract în mai puțin de 1 minut.

În ultimul timp ai auzit cel mai probabil tot mai multe persoane vorbind despre tururile virtuale sau despre prezentările 360 ale proprietăților. Chiar și noi am publicat recent un material prin care am încercat să-ți lămurim unele dintre întrebările legate de tururile virtuale, testând pentru tine trei dintre cele mai cunoscute aplicații de acest gen – Matterport, Roundme și Cupix – și calculând costurile necesare implementării lor în afacerea ta. Găsești articolul AICI.

Mai mult, tocmai am implementat pe Imobiliare.ro posibilitatea căutării și selectării anunțurilor în funcție de existența unor componente video/foto 360 în descrierile proprietăților.

Foto: Test tur virtual în biroul Imobiliare.ro de la București

Acum, îți aducem în atenție primul portal de imobiliare din România care are conținut orientat spre tehnologiile 360 și VR, panoro.ro. Practic, platforma se adresează tuturor agențiilor imobiliare, dar și persoanelor fizice care vor să opteze pentru promovarea unei proprietăți cu ajutorul unui tur virtual. Dacă vrei să faci tu totul de la zero, ai acces nelimitat la platformă, un număr nelimitat de anunțuri listate și primești și consultanță gratuită pentru a alege camera 360 potrivită nevoilor tale.

Dacă nu vrei să dai banii pe echipamente, atunci cei de la Panoro îți propun varianta închirierii acestora contracost. Prețurile pornesc de la 100 de lei pe zi și ajung până la 1.000 de lei pentru 30 de zile. Dacă simți că nu te descurci prea ușor cu noile tehnologii și vrei ca fotografierea unei proprietăți să fie făcută de un profesionist, atunci un membru al echipei Panoro poate să facă pozele în locul tău. Costul pornește de la 50 de euro, în limita a 5 fotografii 360, pentru locuințele cu 1-2 camere. Atenție însă, ambele opțiuni sunt disponibile după ridicarea stării de urgență.

Prin intermediul platformei poți edita anunțul și turul virtual, procedeu care durează mai puțin de 10 minute și poți lista turul virtual în portal. Și cei care folosesc deja pentru editare soluția Matterport pot lista tururi virtuale pe panoro.ro.

“Sperăm ca în viitorul apropiat să putem exporta anunțurile și spre imobiliare.ro”, a declarat Petru Cornea, directorul general al platformei.

Citește și: Cum promovezi proprietățile din portofoliu folosind telefonul mobil? Este mai simplu decât ai crede să-i faci pe cumpărători să se simtă ca la vizionare

Citește și: Cum să-ți faci branding corect în această perioadă? Strategii pentru profesioniști în imobiliare

Recent s-a lansat și aplicația Digital Act care își propune să ușureze și să digitalizeze procesul din spatele încheierii unui contract de intermediere. Folosind aplicația, completarea și semnarea contractului durează sub 1 minut, contractul este salvat automat în baza de date a agenției și imediat după semnare clientul primește SMS cu acesta.

Aplicația poate fi utilizată și pentru închirieri, iar una dintre funcționalitățile implementate în acest caz este cea de notificare cu 30 de zile înainte de expirarea unui contract prin SMS în vederea revalorificării leadului.

Dacă conduci o echipă, prin Digital Act poți să primești lunar un raport de activitatea pentru fiecare agent în parte. În plus, prin aplicație poți să-ți ajuți clienții să obțină un credit, pe baza unei colaborări făcute cu Kiwi Finance. Utilizarea aplicației costă 5 euro/user în fiecare lună.

Citește și: Indicele Imobiliare.ro – În ciuda situației create de COVID-19, efectele nu se văd liniar în prețurile apartamentelor. Bucureștiul și Iașiul, excepția de la regulă

Citește și: Adio Prima Casă, bun venit O familie, O casă! Schimbări radicale în criteriile de eligibilitate

Citește și: Radiografia sectorului construcțiilor: Ce spun datele oficiale despre situația firmelor și salariaților