Light Dark

Aproape 2.300 de autorizații de construire, eliberate în aprilie

Aproape 2.300 de autorizații de construire s-au eliberat, la nivel național, în luna aprilie pentru clădiri rezidențiale, potrivit datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna aprilie s-au eliberat 2.290 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, din care aproape 64% pentru zona rurală. Numărul de autorizații a scăzut, astfel, cu 29% față de martie și cu 37,5% în comparație cu perioada similară a anului trecut.

Infografic: autorizații de construire eliberate pentru clădiri, INS

Cea mai semnificativă scădere a apărut, față de luna precedentă, în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, în timp ce scăderile cele mai mici au fost înregistrate în București-Ilfov și în regiunea de Vest a țării, deci la nivelul județelor Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Infografic: autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale, pe regiuni de dezvoltare, martie-aprilie 2020, INS
  • Nord-Est – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
  • Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
  • Sud-Muntenia – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman
  • Sud-Vest Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
  • Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș
  • Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
  • Centru – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu

Totodată, în primele patru luni s-au eliberat 10.935 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale în România, în scădere cu 11,4% raportat la intervalul similar din 2019. Cele mai mari scăderi au apărut în București-Ilfov, potrivit datelor INS.

Citește și: România, pe primul loc în topul european. Creșteri semnificative la nivelul lucrărilor de construcții

Citește și: Despre ieșirea din lockdown cu Adrian Erimescu, Imobiliare.ro: rolul consultantului va deveni și mai important. „Acum este momentul pentru voi să străluciți!”

Citește și: Managerii din construcții, prognoze pentru următoarele luni. Numărul salariaților este așteptat să scadă