Light Dark

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea casei marelui actor Constantin I. Nottara (1859-1935). Prețul de listare al proprietății a fost de 650.000 de euro, însă valoarea tranzacției și identitatea noului proprietar sunt confidențiale.

“Căminul Nottara” a fost construit în 1931, în plină perioadă modernistă în arhitectura bucureșteană, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a bulevardului Dacia. Clădirea a fost construită de către arhitectul Victor Ștefănescu, în stil funcțional, cu influențe Art Deco. Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B, imobilul beneficiază de 18 camere și 11 băi, având și un teren de 192 mp.

„Casa Nottara reprezintă o clădire cu o valoare culturală incontestabilă, atât prin prisma notorietății de care s-au bucurat proprietarii casei, dar și datorită faptului că, timp de 60 de ani, cât timp a fost muzeu memorial, a oferit numeroase amintiri plăcute zecilor de mii de oameni care i-au călcat pragul”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

Povestea proprietarilor casei

Descendent al unei vechi familii bizantine de origine greacă, Constantin I. Nottara (1859-1935) a fost una dintre marile personalități ale teatrului românesc.

Acesta s-a remarcat interpretând roluri importante precum: Lear și Hamlet din piesele lui Shakespeare, bătrânul medic din „Medicul în dilemă” de Shaw, Vlaicu din „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, Ion din „Năpasta” de Ion L. Caragiale și alte roluri importante ale acelor vremuri.

Sub îndrumarea lui a apărut o nouă generație de artiști, precum Tony Bulandra, Ion Manolescu, Maria Ventura sau Maria Filotti.

De-a lungul timpului, în imobilul de pe Bulevardul Dacia nr.2  a mai locuit și fiul acestuia, marele compozitor Constantin C. Nottara (1935-1951). Fiul actorului Nottara, Constantin C. Nottara, a fost unul dintre cei mai importanți compozitori români. Fost elev al lui George Enescu, Constantin C. Nottara a fost unul dintre membrii fondatori ai Societății Compozitorilor Români, și fondatorul Orchestrei Municipiului București (1929). În anul 1956, în memoria celor doi mari artiști, la inițiativa Annei Nottara, soția lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial C.I și C.C. Nottara, care a funcționat în imobil până în anul 2016.

Citește și: Imobiliare.ro te trimite GRATUIT la Târgul Național Imobiliar TNI, 28-30 Octombrie, Palatul Parlamentului

Citește și: Peste 2000 de participanți, zeci de speakeri și ore întregi de dezbateri, pe scurt – evenimentele Imobiliare Hub din acest an înregistrează un nou record

Citește și: Investițiile în proprietățile din Spania. Cum și de ce să investești în afara României?