România, din nou în fruntea clasamentului. Avem cea mai mare creștere din UE la nivelul lucrărilor de construcții

Sfârșitul anului trecut a adus o scădere cu 2,1% în Uniunea Europeană la nivelul lucrărilor de construcții. În România s-a înregistrat, în schimb, cea mai mare creștere la acest capitol din rândul statelor membre.

În luna decembrie, în țara noastră s-a putut observa o creștre cu 2,2% a nivelului lucrărilor de construcții, comparativ cu noiembrie, fapt ce a poziționat România pe locul al doilea în top, după Slovacia, unde avansul a fost cu circa 9%.

La polul opus, s-au aflat însă țări ca Slovenia și Franța, unde au apărut scăderi semnificative, cu aproximativ 13%, respectiv de aproape 9%.

În același timp, în România s-a înregistrat o creștere cu 11,5% față de decembrie 2019, conform celor mai noi date publicate de biroul de statistică al UE, Eurostat.

Acesta a fost cel mai semnificativ avans apărut în rândul statelor membre ale Uniunii, depășindu-l cu mult pe cel din țări ca Germania (2,2%) sau Olanda (0,7%).

În Belgia, lucrările de construcții, ca serie ajustată la sezonalitate, au scăzut în același interval de timp cu 13%, în Cehia cu 12,4%, iar în Franța cu aproape 10%.

Citește și: TVA 5% și birocrația, mari obstacole pentru dezvoltatori. „Dorința noastră este să facem apartamente cât mai mari, la prețuri accesibile”

Citește și: Cel mai mare dezvoltator din Oradea vrea să finalizeze 640 de apartamente anul acesta

Citește și: Cresc sau scad prețurile în 2021? Opinia unui dezvoltator care a livrat deja peste 2.000 de apartamente în România

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])