Cordia finalizează cu succes structura Jade Tower din Fuengirola, Spania, cu două luni înainte de termen

Cordia, unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România a finalizează structura Jade Tower, primul său proiect rezidențial de lux și eficient din punct de vedere energetic din Spania.

Foto: Jade Tower

Cu mai mult de două luni înainte de termen, Cordia, membră a Futureal Group – unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltatori și investitori imobiliari din Europa – a finalizat structura Jade Tower, primul proiect imobiliar de lux dezvoltat de Cordia în Spania. Lucrările de construcție au fost realizate de compania spaniolă Sacyr.

Tibor Földi, președintele consiliului de administrație al Cordia International, a comentat: „Cordia International a devenit un dezvoltator și un investitor rezidențial important în Europa, cu un portofoliu diversificat de proiecte în Ungaria, Polonia, Marea Britanie și România. Jade Tower este primul nostru proiect în Spania și sunt încântat să anunț că vom lansa în curând următorul nostru proiect aici. Următorul proiect rezidențial va fi amplasat într-o locație magnifică din Marbella și va oferi priveliști excelente asupra împrejurimilor sale. Mai presus de toate, ne angajăm să ne consolidăm în continuare prezența în Costa del Sol.”

În total, aproximativ 1.200 de persoane au lucrat și vor lucra la dezvoltarea întregului proiect.  Până în prezent, 430 au contribuit la structura acum finalizată, livrarea proiectului fiind programată pentru sfârșitul lunii iulie 2024.

Odată ce am început construcția la Jade Tower, un proiect care este unic pe piața imobiliară din Fuengirola, am monitorizat în mod continuu schimbările în cererea clienților. Oamenii caută mereu locuințe mai sustenabile, cu o eficiență energetică ridicată„, a declarat Mauricio Mesa. „Am încorporat în proiect elemente care aduc beneficii pentru bunăstarea fizică și emoțională a rezidenților noștri, cum ar fi o sală de gimnastică, saună, spa și o sală de cinema privată. Există, de asemenea, o zonă de co-working unde rezidenții pot face telemuncă și chiar pot organiza întâlniri față în față cu clienții. Includerea acestor servicii în Jade Tower, care se găsesc de obicei doar în hoteluride lux, este ceea ce ne diferențiază de concurență și adaugă valoare.” 

Jade Tower se aliniază, de asemenea, standardelor generale de sustenabilitate și eficiență energetică ale Cordia, construcția desfășurându-se conform normativelor și regulilor BREEAM, cea mai importantă metodă de evaluare a sustenabilității din lume pentru industria imobiliară. Recent, proiectul a primit un certificat preliminar „Very good”. Această certificare garantează, printre altele, reducerea consumului de energie cu până la 70% și a consumului de apă cu până la 40%, utilizând în același timp soluții inovatoare care reduc la minimum impactul asupra mediului.  

Compania a anunțat, de asemenea, cel de-al doilea proiect de dezvoltare din țară.

Citește și: De câți ani de muncă are nevoie un român pentru a deveni proprietar, fără finanțare de la bancă?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])