Light Dark

Piața terenurilor din România rămâne atractivă pentru investitori în 2020, în ciuda situației generate de criza sanitară, arată rezultatele unui nou sondaj realizat de Colliers International. În jur de trei sferturi dintre investitorii activi intervievați spun că au finalizat sau se așteaptă să închidă până la sfârșitul anului o tranzacție.

Interesul investitorilor rămâne semnificativ în ciuda incertitudinilor legate de redresarea economică, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus. Aproape 60% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că au luat decizia de a merge mai departe cu toate tranzacțiile pe care le aveau deja în curs în 2020 sau măcar cu o parte dintre acestea.

Totodată, 19% dintre respondenți susțin chiar că au căutat diverse oportunități pentru a iniția noi tranzacții în cursul ultimelor luni.

La nivelul pieței, 73% dintre investitorii intervievați au finalizat în 2020 tranzacții cu terenuri sau se așteaptă să le încheie până la finalul anului.

“Activitatea de tranzacționare de terenuri pare să se adapteze la o nouă normalitate. Trebuie menționat că ambele sondaje pe care le-am desfășurat anul acesta arată un număr semnificativ de respondenți care au finalizat deja tranzacții în 2020 până la momentul efectuării sondajului sau așteaptă să încheie tranzacții până la sfârșitul anului – 71% în sondajul din primăvară, respectiv 73% în cel din toamnă”, a declarat Sînziana Oprea, Director Land Agency Colliers International.

“Mai mult, percepția avută asupra viitorului este una pozitivă. 85% dintre cei chestionați recent au răspuns că se așteaptă să încheie o tranzacție cu terenuri în 2021”, a mai adăugat aceasta.

La sondajul realizat de Colliers International au participat peste 90 de profesioniști activi pe piața terenurilor.

Citește și: Pandemia nu îi sperie pe cei care investesc în imobiliare. Acesta este cel mai atractiv oraș european

Citește și: România, pe primul loc în topul european în privința lucrărilor de construcții

Citește și: Septembrie 2020, luna recordurilor pentru Imobiliare.ro