Light Dark

One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori din București, a ajuns cu lucrările pentru clubul rezidențial exclusivist One Peninsula pe care îl construiește în cartierul Floreasca la cota zero de fundare.

Construcția proiectului One Peninsula a început în luna august. Ca noutate, încălzirea se va face în cazul său prin pompe de căldură cu sursă geotermală. În acest scop este necesară o investiție de 4 milioane de euro și execuția a 270 de puțuri forate la 120 de metri adâncime, care folosesc schimbul de căldură cu pământul pentru a genera energia necesară obținerii agentului de răcire și încălzire.

Acest sistem le va oferi locatarilor autonomie totală de căldură pe timpul iernii și pe agent frigorific pentru climatizare pe timp de vară, precum și reducerea costurilor anuale de încălzire și răcire cu 50% față de soluțiile clasice.

Complexul va cuprinde mai multe facilități, precum o piscină semi-olimpică, o sală de pilates și o sală de sport, și este vândut deja în proporție de 40%. One Peninsula va include 125 de apartamente dispuse în 17 blocuri cu regim de înălțime redus, între trei și 10 apartamente pe bloc, și opt vile. Valoarea de piață a investiției este de 146 milioane de euro.

Ansamblul a fost proiectat de birourile de arhitectură X Arhitecture & Engineering din România și Bobotis+Bobotis Architects din Grecia.

One United Properties are un portofoliu ce cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+, cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliarde de euro. Recent, dezvoltatorul a anunțat o majorare de capital de până la 70 de milioane de euro.

Citește și: Zona din București unde prețurile au crescut cu aproape 21% într-un an

Citește și: Unul dintre cei mai vechi dezvoltatori din țară vorbește despre modificările aduse pentru TVA 5%: O gură de oxigen pentru piața rezidențială

Citește și: Prețurile apartamentelor AU CRESCUT în octombrie. În ciuda pandemiei, media națională se menține peste nivelul din 2019