Zona din București unde prețurile au crescut cu aproape 21% într-un an

Într-o zonă centrală din București prețurile au înregistrat un avans semnificativ în ultima perioadă, depășind cu mult media de la nivelul orașului.

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în zona Dacia-Eminescu din Capitală s-a majorat cu aproape 8% pe parcursul trimestrului III din 2020 și cu aproape 21% în ultimul an, arată datele cuprinse în cel mai nou raport elaborat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro. DESCARCĂ AICI RAPORTUL

Mai multe ansambluri boutique au fost date în exploatare sau se află în curs de dezvoltare în această zonă. Prețul mediu a ajuns în jurul valorii de 2.200 de euro/mp util, fapt ce plasează zona Dacia-Eminescu în rândul celor mai scumpe din București, după Kiseleff-Aviatorilor, Herăstrău-Nordului și Dorobanți-Floreasca.

Top cartiere cu cele mai mari prețuri/mp, apartamente de vânzare și evoluția trimestrială//Sursă Imobiliare.ro și Analize Imobiliare

Apartamentele din toate aceste cartiere se vând la prețuri mult peste media înregistrată la nivelul Capitalei, de 1.440 de euro/mp util.

În București ultimul trimestru a adus o scădere cu aproape 1% a prețurilor. Chiar și în aceste condiții, sumele cerute de proprietari și dezvoltatori pentru unitățile listate pe piață se mențin la un nivel cu 4% mai ridicat decât în trimestrul III al anului trecut și au înregistrat un avans cu 40% în ultimii cinci ani.

Evoluția prețurilor solicitate în marile orașe din țară, apartamente de vânzare

Bucureștiul rămâne, însă, pe locul secund în clasamentul celor mai scumpe orașe din țară, când vine vorba despre prețurile solicitate de proprietari pentru apartamentele pentru care încearcă să găsească cumpărători. În Cluj-Napoca, media se situează în jurul valorii de 1.800 de euro/mp util.

Citește și: Prețurile apartamentelor AU CRESCUT în octombrie. În ciuda pandemiei, media națională se menține peste nivelul din 2019

Citește și: 500.000 de euro pentru spațiile verzi dintr-un ansamblu rezidențial din București

Citește și: Apartament cu grădină sau cu acces la piscină? Ce se caută la marginea Bucureștiului

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])