Light Dark

Regiunea Toscana aflată în centrul Italiei a devenit un adevărat paradis cu beneficii fiscale menite să atragă cât mai mulți străini cu venituri mari în țară. O lege adoptată de guvern prevede că noii rezidenți plătesc același impozit indiferent de valoarea totală a veniturilor obținute în afara țării.

Noii rezidenți au obligația de a plăti un impozit fix, de 100.000 de euro, indiferent de cât de mari sunt veniturile obținute în afara Italiei. Peste 400 de persoane au profitat, din 2017 și până în prezent, de această facilitate și s-au mutat în Toscana, noul flux de rezidenți cu venituri generoase stimulând puternic piața rezidențială de lux de pe plan local.

Ca rezultat, proprietăți din zone rurale din Toscana au început să se vândă tot mai scump la licitații. Spre exemplu, o vilă cu 8 dormitoare, 9 băi, piscină interioară, bibiliotecă și cinematograf privat, situată pe un teren de 109.000 de mp, a ajuns să aibă un preț de 32 de milioane de dolari la licitație.

Nu este pentru prima dată când guvernul italian a oferit diverse facilități fiscale locuitorilor. Într-unele sate, cumpărătorii pot achiziționa proprietăți istorice ce necesită lucrări de renovare cu suma modică de 1 euro.

Cuplurile italiene care aduc pe lume al treilea copil în perioada 2019-2021 pot primi gratuit teren în sudul țării, o zonă lovită puternic de criza economică din 2008, pentru o perioadă de 20 de ani. Propunerea are ca scop stimularea natalității și creșterea producției agricole. Terenurile în discuție au o valoare estimată la circa 9,9 miliarde de euro. Doar cuplurile căsătorite ar fi eligibile pentru a lua parte la acest program.

În plus, se caută cumpărători pentru proprietăți rezidențiale de stat de aproape 2 miliarde de dolari în vederea ușurării datoriei guvernamentale.

Citește și: Cu cât poate crește vederea la un parc prețul unei proprietăți de pe segmentul premium

Citește și: Penthouse de 82 de milioane de dolari în cea mai înaltă clădire rezidențială din New York, vândut după doi ani pe piață. Compromisul la care s-a ajuns pentru a-i găsi proprietar – VIDEO

Citește și: Topul celor mai impresionanți zgârie-nori finalizați în 2018 în lume. Aproape 32% cuprind spații rezidențiale