Light Dark

În a doua parte a interviului acordat CPI, Ilias Papageorgiadis vorbește despre experiența pe care a avut-o alături de Imobiliare.ro în anul 2011, precum și despre planurile sale ca dezvoltator imobiliar.

Ilias Papageorgiadis”În 2011, am mers cu CPI în toată țara, în șase orașe românești, este una dintre experiențele cele mai frumoase pe care le-am avut în viață și voi mulțumi totdeauna echipei de prieteni din Imobiliare.ro. A fost o experiență care m-a ajutat foarte mult ca om, este una dintre amintirile cele mai plăcute din activitatea mea din imobiliare. Am învățat unii de la alții. După ce ne-a durut, am început să ne schimbăm.”

Și pentru Ilias Papageorgiadis lucrurile s-au schimbat. ”Acum două luni am primit o propunere: să fiu în echipa de dezvoltare a unui proiect rezidențial. Este pentru mine foarte interesant să văd lucrurile din această perspectivă. În proporție de 99% am acceptat propunerea, voi fi co-acționar în acest proiect”, spune antreprenorul.

Proiectul este unul de mici dimensiuni – un bloc de 14 locuințe, trei garsoniere și restul apartamente cu două camere – situat în apropiere de hotelul Marriott din Capitală. ”Planul este să vindem la un preț mai atractiv, fără să așteptăm să vindem la final cu prețuri mai mari. Ne adresăm clasei de mijloc, vom vinde cu TVA 5%, locuințele nu sunt mari, cel mai spațios apartament va avea aproximativ 70 de metri pătrați”, spune Ilias Papageorgiadis.

Și pentru că are o experiență vastă în consultanța imobiliară, antreprenorul s-a gândit deja la relația cu brokerii imobiliari. ”Vrem să oferim agenților imobiliari cu care vom lucra termeni și condiții despre care spun că și caută și că nu îi găsesc în piață”, precizează el.

Noul său model de business se bazează pe o ”predicție” pe care a făcut-o în urmă cu ceva vreme: vor fi tot mai multe ansambluri rezidențiale de mici dimensiuni și tot mai puține de peste 100 de unități locative. ”Din 2009 am zis că așteptam o generație nouă de proiecte, cu spații comune mult mai mici, cu apartamente mai bine gândite, să aibă omul bani să le plătească și atunci am zis că nu vom mai găsi ușor proiecte care să depășească 100 de unități.Cred că este mai bine să facem trei-patru mai mici proiecte în zone diferite decât unul mare. Dacă acest proiect, pe care-l vom anunța oficial în decembrie sau ianuarie, va merge, nu va fi singurul, vom avea mai multe”, conchide Ilias Papageorgiadis.