O comunitate din regiunea Calabria, situată în sudul Italiei, încearcă să atragă noi locuitori cu proprietăți scoase la vânzare pentru suma modică de 1 euro și prin faptul că în zonă nu au existat în ultimele luni cazuri confirmate de coronavirus.
Cinquefrondi dispune de un peisaj natural de vis, localitatea fiind situată în Parcul Național Aspromonte, cu acces atât la coasta Mării Ionice, cât și la Marea Tireniană. Cei interesați pot cumpăra locuințele abandonate, în urma exodului tinerilor către alte zone din Italia în căutarea locurilor de muncă, cu doar 1 euro, potrivit CNN.
Față de alte orașe sau sate care au apelat până acum la această metodă de a atrage noi locuitori în cazul cărora cumpărătorii trebuie să plătească un avans de până la 5.000 de euro, pe care îl pierd dacă nu reușesc să renoveze casele achiziționate într-un interval de trei ani, cei din Cinquefrondi trebuie să plătească anual doar o taxă de asigurare de 250 de euro până când lucrările sunt finalizate.
Locuințele disponibile pentru suma de 1 euro au, în medie, o suprafață utilă de 40-50 de mp și sunt situate chiar în zona istorică din Cinquefrondi. Până acum, au fost scoase la vânzare 12 case, iar alte 50 ar putea intra, în curând, pe piață. Se estimează că renovarea unei astfel de proprietăți se poate face cu 10.000-20.000 de euro.
Noii proprietari pot fi amendați cu o sumă de 20.000 de euro în cazul în care nu finalizează lucrările în trei ani. În general, în alte orașe cu oferte similare, cumpărătorii tind să ducă la bun sfârșit lucrările de renovare în cel mult doi ani.
Italia este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus. Aici s-au înregistrat peste 236.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și circa 34.000 de decese. În regiunea Calabria numărul cazurilor confirmate a fost unul destul de scăzut.
Citește și: Guvernul italian stimulează piața rezidențială de lux oferind facilități fiscale bogaților străini
Citește și: Exemplul suedez. Evoluția pieței imobiliare din țara care a refuzat să se supună COVID-19
Citește și: Proprietarii și cumpărătorii francezi sfidează pandemia și rămân optimiști. Cum văd specialiștii impactul COVID-19 asupra pieței imobiliare?