Light Dark

Zona Domenii-Expoziției din București este una cu potențial ridicat, iar investitorii simt acest lucru. Ei au început deja să cumpere locuințe în blocurile noi de aici, având încredere că vor obține un return bun pentru banii lor. Printre ansamblurile aflate în curs de dezvoltare în această zonă se numără și Luxuria Domenii Residence, un proiect rezidențial premium lansat de Impact Developer&Contractor. Iată care au fost până acum cele mai atractive locuințe pentru investitori, dar și ce randamente pot obține ei și cum se diferențiază de cumpărătorii care vor să se mute în ansamblu.

“În Luxuria am trecut deja de etapa de pre-vânzare la prima fază. Am avut un succes deosebit. Am reușit să vindem peste 50% în faza de pre-vânzare, în special către investitori. E un semn interesant. Investitorii au încredere că luând apartamente în această zonă vor avea un return bun la investiție”, a declarat Răzvan Ionescu, directorul de marketing Impact Developer&Contractor, în cadrul primei ediții a emisiunii imoExpert.

“Pentru investiție s-au vândut foarte bine atât apartamentele foarte mici, vorbim de garsoniere și studiouri, cât și apartamentele foarte mari, respectiv duplexurile”, a mai adăugat el, menționând, totodată, că cel mai bun randament se înregistrează în cazul unităților cu suprafețe reduse.

De reținut este însă și faptul că randamentul depinde foarte mult și de momentul achiziției, având în vedere faptul că în faza de pre-vânzare locuințele sunt scoase pe piață la prețuri foarte avantajoase.

“Noi am început pre-vânzările de anul trecut. Atunci probabil că randamentul depășea 8,5%. Odată ce ajungi în fazele mai finale de dezvoltare, randamentul începe să scadă, se duce sub 7%”, ne-a mai explicat Răzvan Ionescu.

Cât despre cumpărătorii care își doresc să locuiască efectiv în cadrul ansamblului, el a menționat că aceștia nu se mulțumesc să vadă doar randări sau poze înainte de a lua o decizie finală de achiziție așa că pentru a-i ajuta să intre mai bine în ambianța proiectului, dezvoltatorul a amenajat în biroul de vânzări situat în Piața Presei Libere un spațiu în stilul Luxuria, folosind același tip de concept.

În prezent se lucrează și la mobilarea primelor două unități care vor fi folosite ca showroom în ansamblu, un apartament cu 2 camere și unul cu 3 camere.

Prima fază de construcție, deci primele trei blocuri din proiect, a fost finalizată. “Lucrăm la finisajele interioare. Avem deja o bună parte din apartamente finalizate”, a declarat Ionescu.

“Noi sperăm ca până în martie anul viitor să avem deja primii proprietari mutați. Planificăm închiderea construcției la sfârșitul acestui an”, a mai spus el.

Luxuria Domenii Residence va cuprinde, în total, 630 de locuințe dispuse în nouă blocuri.

Expoziției-Domenii, o zonă în plină dezvoltare

Ansamblul Luxuria Domenii Residence este amplasat în zona bucureșteană pe care dezvoltatorii și investitorii mizează că se va transforma într-un important pol de business în viitorul apropiat. Aici se pregătesc spații de birouri în clădiri noi, moderne, dar competiție există și pe segmentul rezidențial.

Ungurii de la Cordia, de exemplu, au demarat lucrările pentru un ansamblu rezidențial cu aproape 470 de locuințe, doar prima fază necesitând o investiție de circa 24 de milioane de euro.

Britanicii de la London Partners, cunoscuți pentru proiectele Soho Unirii și Belvedere, au cumpărat la rândul lor un teren de aproape 3 hectare în această parte a Capitalei și au în plan dezvoltarea unui proiect mixt. Valoarea tranzacției a depășit 15 milioane de euro.

Țiriac Holdings pregătește, de asemena, un proiect mixt cu locuințe, birouri, spații comerciale, un hotel și showroom-uri auto tot în zona Expoziției și a cumpărat în acest sens un teren de aproape 7 hectare.

Cei de la Impact Developer&Contractor nu se tem însă de competiție. “Pe măsură ce cumpărătorii văd interesul dezvoltatorilor pentru zonă, fie pe segmentul de birouri, fie pe cel de construcții, le crește și interesul de a face o achiziție”, a declarat Ionescu în cadrul emisiunii imoExpert, adăugând și că așa întregul cartier începe să prindă contur și ei văd astfel că achiziția pe care o fac va fi una bună, indiferent dacă se vor muta acolo, vor dori să închirieze sau să vândă locuința peste câțiva ani.

“Cred că faptul că avem competiție și sunt multe proiecte care se construiesc acolo ajută. Cerere există în București foarte multă pentru locuințe noi și nu facem decât să atragem și mai mult atenția către această zonă”, ne-a mai spus el.

Citește și: imoExpert – Viitorul programului Prima Casă. Răzvan Ionescu: Limitarea la 70.000 de euro elimină majoritarea proiectelor noi din marile orașe – VIDEO

Citește și: Compromisul făcut de familiile aflate în căutarea unei apartament nou. „Principalele cerințe pe care părinții le au sunt legate de securitate, de calitatea complexului”

Citește și: Impact Developer&Contractor, 79,5 milioane de lei în șase luni din vânzarea de proprietăți imobiliare. Stadiul proiectelor dezvoltatorului