Metroul Râul Doamnei-Eroilor, un pas uriaș înainte pentru Capitală. 150.000 de locuitori și 20.000 de angajați au acces la cel mai rapid mijloc de transport

Tronsonul de metrou Râul Doamnei-Eroilor recent inaugurat va scurta timpii de deplasare pentru 150.000 de locuitori ai Capitalei care își au domiciliul în apropierea celor 10 stații nou deschise, dar va facilita și accesul către birou pentru cei aproape 20.000 de angajați ai companiilor care își au sediile în zonă.

„Piața imobiliară a fost și este într-o continuă dezvoltare ce nu a fost de cele mai multe ori consolidată prin investiții în infrastructură din partea statului. Inaugurarea primului tronson de metrou din Drumul Taberei reprezintă un pas uriaș înainte în sensul în care o zonă dens populată, fără conexiune directă la cel mai rapid mijloc de transport în comun, va beneficia acum de o mobilitate mai ridicată, inclusiv în ceea ce privește traseul către locul de muncă”, a declarat Vlad Săftoiu, Research Analyst în cadrul Cushman&Wakefield Echinox.

În imediata proximitate a stațiilor Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței și Romancierilor din capătul vestic al liniei locuiesc între 18.000 și 22.000 de oameni care pot accesa acum metroul mergând până la 10 minute pe jos, potrivit calculelor companiei de consultanță imobiliară.

Densitatea este mai scăzută în jurul stațiilor Orizont, Academia Militară și Eroilor.

Sursă hartă: Cushman&Wakefield Echinox

Cererea pentru apartamentele din Drumul Taberei a crescut pe parcursul ultimului an, potrivit datelor Imobiliare.ro, centralizate de Analize Imobiliare.

Prețul mediu de vânzare solicitat pentru apartamente a urmat, de asemenea, un trend ascendent, chiar și înainte de inaugurarea oficială a noului tronson de metrou.

Luna trecută, proprietarii solicitau circa 1.140 de euro/mp util. În perioada similară din 2019, prețul mediu se situa în jurul valorii de 1.070 euro/mp util.

Chiriile se mențineau constante în Drumul Taberei, zona fiind în mod normal de interes inclusiv pentru studenții facultăților care își au sediile în apropiere. Un apartament cu 2 camere putea fi închiriat aici, în medie, cu 300 de euro/lună.

Sursă: Metrorex

În zona extinsă a stațiilor Orizont, Academia Militară și Eroilor sunt localizate imobile cu o suprafață închiriabilă cumulată de 191.000 de mp în cadrul cărora, în condiții normale, lucrează între 18.000 și 20.000 de angajați.

Dezvoltatorii au în construcție sau în planificare spații suplimentare de circa 200.000 de mp, deci se poate estima că, în curând, până la 40.000 de angajați se vor putea bucura de această importantă lucrare de infrastructură.

Sursă date: Cushman&Wakefield Echinox

Noul tronson de metrou Râul Doamnei-Eroilor este singurul construit de la zero după Revoluție și a fost inaugurat cu cinci ani întârziere față de termenul stabilit inițial. Acesta are o lungime totală de 7,2 km și face parte din Magistrala 5 care va lega, pe viitor, cartierul Drumul Taberei de Pantelimon.

Citește și: Peste 48.000 de imobile vândute într-o lună. Top 10 județe cu cele mai multe tranzacții

Citește și: Luna septembrie a adus scumpiri în trei mari orașe din țară. Piața din Capitală se menține relativ stabilă

Citește și: Noutăți pentru profesioniștii din imobiliare. Află ce ți-am pregătit!

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])