Undă verde pentru școala și grădinița de stat din Greenfield. Când încep lucrările?

Consiliul General al Municipiului București a acceptat propunerea de donație făcută de Impact Developer&Contractor în vederea deschiderii unei școli de stat, dar și unei grădinițe în cadrul ansamblului rezidențial Greenfield, cel mai mare din portofoliul său.

Donația care include un teren cu o suprafață de 9.620 de mp și proiectul pentru construirea celor două unități de învățământ se ridică la 1,75 milioane de euro. Termenul de demarare a lucrărilor este 31 decembrie 2020, acestea urmând să fie în responsabilitatea Consililui General al Municipiului București.

Școala și grădinița, unde vor putea învăța aproximativ 1.000 de copii care locuiesc în zona de nord a Capitalei, vor avea acces direct la un drum public.

„Este un pas important pentru noi și sperăm ca inițiativa să fie apreciată și, de ce nu, să îi inspire și pe alții, pentru că instituțiile educaționale mai aproape de casă contribuie la un standard ridicat al calității vieții”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer&Contractor.

În școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii în 13 săli de clasă. Școala va cuprinde și cinci laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), două ateliere (muzică și arte), o sală after-school, o bibliotecă, o sală de sport, un spațiu de bufet, un oficiu alimentar, un magazin școlar și un foaier multifuncțional. La aceste se adaugă un cabinet logopedic, unul de consiliere pedagogică și unul medical.

Elevii vor avea, totodată, la dispoziție o curte interioară acoperită, un teren de sport în aer liber, o curte de recreație parțial acoperită și platforme pentru parcarea bicicletelor.

Grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă și va include, printre altele, o sală multifuncțională, un cabinet medical, un oficiu alimentar și o curte de joacă acoperită.

Construcția Greenfield Băneasa a început în 2007 și s-a realizat în mai multe faze urmând ca ansamblul să se extindă, la finalizare, pe o suprafață de 60 de hectare și să includă peste 7.000 de locuințe.

Citește și: Nu ai bani de avans? Nicio problemă. Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” te salvează cu bani de la firme. Vezi ce implică noua propunere legislativă

Citește și: Apartament sau casă? Nou sau vechi? Preferințele cumpărătorilor și comportamentul proprietarilor, sub efectul COVID-19

Citește și: Noua Casă a suferit, deja, o modificare. Apartamente noi mai mari, bani mai mulți

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])