Light Dark

Dezvoltatorul Forty Management vrea să construiască un proiect mixt de anvergură în nord-vestul Bucureștiului, la doi pași de Petrom City.

Foto: Facebook/Central District Lagoon City

Proiectul Central District Lagoon City va include 570 de apartamente, alături de spații office, comerciale, de recreere, grădini urbane și de un hotel. Toate acestea vor fi amplasate pe un teren de aproape 4 hectare, cumpărat de la ButanGas într-o tranzacție de 8,2 milioane de euro (fără TVA).

Marele punct de atracție al proiectului va fi o lagună de peste 20.000 de mp, implementată pe baza unei licențe Crystal Lagoons care a fost preluată de către dezvoltator. Astfel, rezidenții vor putea să practice sporturi nautice, înotul sau să stea la plajă în cadrul complexului. Tehnologia este unică în lume și permite dezvoltarea unor suprafețe de mari dimensiuni acoperite cu apă cu un cost mic de întreținere. Există peste 600 de astfel de lagune la nivel mondial.

“Central District Lagoon City va fi primul proiect din Europa Centrală și de Est 100% <verde>, având eficiență energetică auto-susținută prin surse independente regenerabile, un alt nivel în dezvoltarea și reconversia urbană, o investiție de peste 100 de milioane de euro”, a declarat Lucian Azoiței, CEO Forty Management, potrivit Economica.

Recent, dezvoltatorul a mai cumpărat un teren situat în zona Piața Presei-Gara Băneasa, cu 7,2 milioane de euro. Aici vrea să construiască un proiect rezidențial cu circa 30 de apartamente care să aibă la parter o galerie de artă publică, unde artiștii români contemporani vor putea să își expună gratuit lucrările.

Citește și: Tranzacție de 7,2 milioane de euro în București. Se pregătește un nou proiect lângă Piața Presei

Citește și: Proiectul de lux dezvoltat de Impact în București trece de faza a doua. Peste 30% dintre locuințe, pre-contractate

Citește și: Încă 600 de apartamente în Pipera. Hub-ul de business al Bucureștiului care devine tot mai atractiv pentru dezvoltări rezidențiale