Anul viitor va fi unul de bun augur pentru piața imobiliară din Timișoara, în care vom continuam să fim martorii maturizării acesteia și vom resimți o creștere a informării în rândul jucătorilor care activează în domeniu, alături de o echilibrare accentuată a raportului cerere și ofertă, este de părere Ovidiu Lăzărescu, Sales Manager al agenției Eugene Estate.
“În continuare ne așteptăm la o stabilizare a prețurilor, excluzând posibilitatea unui colaps pe piața imobiliară, deoarece nici un indicator nu afirmă acest lucru. Pe plan local, piața imobiliară din Timișoara continuă să se dezvolte, iar echilibrarea cererii cu oferta prin intermediul apariției de noi ansambluri rezidențiale, spații comerciale și clădiri de birouri în paralel cu migrația unui număr însemnat de persoane, precum și înmulțimrea investitorilor în orașul de pe Bega solidifică acest aspect”, ne-a declarat Ovidiu Lăzărescu.
“Faptul că trendul ascendent al creșterii prețurilor nu va fi alarmant nu poate fi decât benefic pe termen lung, reiterând lipsa posibilității apariției unei fluctuații negative majore a tranzacționărilor”, a mai explicat el.
Cele mai atractive cartiere din Timișoara
Lăzărescu ne-a vorbit și despre cele mai atractive zone din Timișoara în 2018 pentru cumpărători. Nordul orașului, de exemplu, a fost în top anul acesta, aici observându-se o cerere crescută. În plus, aici au apărut noi construcții rezidențiale și comerciale.
Cartiere aflate în vecinătatea centrelor comerciale, a clădirilor de birouri sau cele cu deschidere către regiunea de vest a orașului s-au aflat și ele la mare căutare, atât în rândul cumpărătorilor care au dorit să facă o achiziție imobiliară în scop locativ, cât și pentru cei care au cumpărat o locuință în scop investițional.
Din top nu au lipsit cartiere precum Circumvalațiunii, Aradului, Torontalului sau Lipovei.
“Dacă ne referim la zona sudică, se observă și aici o creștere susținută a cererilor, în special pentru cartierele Soarelui, Girocului, Steaua, cartiere care au cunoscut o dezvoltare accelerată în urma investițiilor pe plan comercial și lucrativ”, ne-a mai explicat Sales Managerul Eugene Estate menționând, totodată, că Timișoara se află pe primul loc în rândul orașelor mari atunci când vine vorba despre diferența mică de preț între cartiere.
Lăzărescu ne-a mai explicat că raportul dintre cererea de locuințe vechi și cea pentru locuințe noi rămâne în continuare echilibrat. De asemenea, garsonierele și apartamentele cu una sau două camere sunt foarte populare, iar această tendință are la bază doi factori – faptul că Timișoara este un important centru universitar, iar studenții preferă astfel de proprietăți, și faptul că un număr tot mai mare de persoane ajung să se mute aici din județe limitrofe.
Acest articol face parte din proiectul editorial Imobiliare.ro „2018 vs 2019| Evoluție, trenduri, provocări” prin care ne dorim să arătăm adevărata situație a pieței imobiliare din România, să oferim o retrospectivă a anului 2018, dar și perspectivele pentru 2019 în domeniu, așa cum sunt văzute ele prin prisma unora dintre cei mai mari jucători care activează în țara noastră.