Light Dark

Deși s-a pregătit încă din liceu pentru a deveni un bun expert contabil, a ajuns să lucreze în real estate. Încă de la primul său contact cu imobiliarele a realizat că în acest domeniu nu te poți plictisi niciodată așa că a îmbrățișat provocarea schimbării și nu s-a mai uitat înapoi. De atunci au trecut 15 ani. Este vorba despre Tănțica Lascu, Partener Rond Real Estate, agenție imobiliară care activează pe piața din Corbeanca, județul Ilfov. 

Tănțica Lascu a terminat Liceul Economic din Constanța, cu specializarea contabilitate și informatică de gestiune, a urmat apoi cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune de la București și s-a pregătit pas cu pas pentru a fi expert contabil. Viața sa profesională nu a urmat însă drumul pe care și l-a imaginat inițial.

“În anul 2003 am <gustat> prima oară din real estate și am simțit că este un domeniu unde trebuia să cunoști foarte bine natura umană și nu te vei putea plictisi niciodată. Apoi, am înțeles că trebuie neapărat să înveți enorm ca să poți deveni un profesionist și de atunci învăț mereu și bănuiesc că acest lucru va continua toată viața”, ne-a declarat Tănțica Lascu.

“Momentul concide și cu începutul succesului profesional și cu debutul meu în ceea ce numesc <brandul Rond>”, a adăugat aceasta menționând că munca în agenție a făcut-o să conștientizeze plăcerea de a vinde și satisfacția clientului mulțumit și i-a oferit șansa de a-și descoperi și cultiva talente pe care nici nu bănuia că le deține. “Învăț să mă redescopăr în fiecare zi”, spune Lascu care a absolvit mai multe cursuri de specializate după ce a intrat în domeniu, obținând, printre altele, un Master la ASE în “Economia Proprietăților Imobiliare”.

Din 2010 și până în momentul de față, aceasta și-a îndreptat atenția și s-a perfecționat exclusiv pe piața imobiliară din Corbeanca. “E locul care îmi place cel mai mult, pe care îl cunosc cel mai bine și pot să ofer soluțiile cele mai bune, rapide și profesioniste pentru clienții care caută o casă sau un teren în această locație”, explică reprezentanta Rond Real Estate.

Cele mai mari obstacole cu care s-a întâlnit Tănțica Lascu pe parcursul celor 15 de ani de lucru în real estate au fost, potrivit spuselor sale, cele legate de actele de proprietate ale unor imobile, respectiv situațiile juridice ale acestora și faptul că pentru a găsi ceea ce căuta în istoric sau pentru a rezolva unele probleme s-a lovit de autoritățile statului cu care consideră că nu se poate lucra foarte ușor.

Dacă ar avea însă puterea să schimbe ceva la piața imobiliară din România, nu acesta ar fi primul lucru pe care l-ar îmbunătăți, ci și-ar dori, în schimb, să existe o selecție profesională serioasă a celor care activează în acest domeniu.

Pe client îl interesează rezultatele, nu dacă ești femeie sau bărbat

Tănțica Lascu crede cu convingere că apartenența la un gen sau altul nu ar trebui să aibă relevanță atât timp cât dai dovadă de profesionalism în activitatea pe care o ai în imobiliare. “Pe client îl interesează întotdeauna rezultatul, atitudinea, determinarea și calitatea serviciilor”, explică ea.

Motivația în viața profesională are la bază tot clientul, în opinia sa, și abilitatea profesionistului de a-l ajuta să găsescă ceea ce caută. Din exemplul personal, Lascu spune că nu pot decât să te mobilizeze în carieră gesturi simple, ca atunci când primești sau dăruiești zâmbete și vorbe bune și ca atunci când primești apreciere din partea oamenilor pe care îi întâlnește în munca de zi cu zi și pe care îi ajuți să își transforme visurile în realitate.

Cât despre rețeta perfectă pentru îmbinarea armonioasă a vieții profesionale cu cea personală, ea susține că o poți obține cu ușurință dacă pui în ceea ce faci puțină pasiune. “Dacă faci cu pasiune și dăruire totul, poți îmbina fără nicio problemă cariera și viața personală. Muncesc foarte mult în cursul săptămânii și, pentru că vând în mod special case, lucrez foarte mult timp și la sfârșit de săptămână, însă această meserie te ajută să te organizezi și pentru treburile personale. Totul depinde doar de tine. Ești stăpânul vieții tale, al timpului tău, al priorităților tale și ele pot alterna”, explică Tănțica Lascu.

Un sfat bun pentru femeile la început de drum în real estate: “Dacă visurile clientului devin lege pentru tine, ai câștigat bătălia”

Partenerul Rond Real Estate are și un sfat pentru femeile aflate la început de drum în acest domeniu dinamic și competitiv și le îndeamnă pe acestea să își asume misiunea de a transforma visurile și așteptările clienților lor în realitate.

“Asumă-ți misiunea de a transforma în realitate ceea ce clienții visează! Ajută-i pe cei cu care lucrezi să se simtă bine, să simtă că le sunt înțelese așteptările, dorințele și necesitățile. Am constatat că atunci când simți omul din fața ta, ai câștigat 50% din luptă și dacă visurile lui devin lege pentru tine, ai câștigat bătălia”, spune ea.

În 2018 și Tănțica Lazăr își dorește să își folosească expertiza profesională pentru a le dărui clienților săi tot ce este mai bun. “Nu îmi doresc decât să mă mobilizez, să mențin ritmul meu specific de lucru, să vorbesc doar din inimă și să dăruiesc clienților mei tot ceea ce am eu mai bun ca om și ca profesionist”, conchide ea.

Articolul face parte din proiectul editorial special “Femei de succes în Imobiliare”, derulat de Imobiliare.ro pe parcursul lunii martie. Acesta are ca obiectiv recunoașterea meritelor, performanțelor și rezultatelor de excepție ale femeilor care lucrează în business-uri de pe piața de real estate din România.

Citește și: De la o pregătire de cadru didactic la o carieră în real estate: „Imobiliarele m-au captivat cu totul”

Citește și: Femei de succes în Imobiliare: „Primul pas pentru un broker imobiliar este autoeducația în inteligența emoțională, pentru a înțelege clienții”

Citește și: Cristina Gherman: “Pentru a crea ceva trainic e nevoie de pasiune, ambiție și respect”