În România, femeile gestionează atât mari investiții, cât și active imobiliare ce însumează peste 5 miliarde de euro, acestea coordonând activitatea unor companii din tot spectrul imobiliar – de la fonduri de investiții, la companii de dezvoltare imobiliară și la companii de administrare imobiliară. Mai mult, ele conduc business-uri antreprenoriale precum companii de arhitectură și design interior sau de consultanță pentru sectorul imobiliar.
Nivelul veniturilor femeilor care activează în sectorul imobiliar în România poate să depășească 300.000 de euro pe an, arată o analiză realizată de Bucharest Real Estate Club (BREC).
Pentru roluri de top management – CEO, COO, CFO – venitul net anual obținut de femei poate să depășească suma de 100.000 de euro, la care se adaugă un cuantum de 3%-5% din profitul anual al proiectelor pe care le gestionează (participare la “shared profits”).
Rolurile de middle management – Director de Marketing, Director, Comercial, Legal Manager – sunt remunerate cu venituri ce pot depăși 50.000 de euro anual și bonusuri în funcție de performanța obținută.
Un director comercial în sectorul rezidențial poate câștiga în plus până la 1% din totalul vânzărilor pe care le coordonează, potrivit analizei BREC.
În ceea ce privește segmentul de brokeraj, un senior manager de departament câștigă între 36.000 – 55.000 de euro anual, adăugând în plus comisioane între 8%-25% din veniturile pe care le generează pentru companie.
Citește și: Profilul agentului imobiliar în România. Ce provocări întâmpină zi de zi și cât câștigă într-o lună?
Citește și: Topul județelor unde s-au vândut cele mai multe imobile în februarie