Light Dark

De cele mai multe ori, cei care își doresc să achiziționeze o locuință nu își pot imagina cum ar putea arăta spațiul respectiv mobilat. Astfel, decizia lor ajunge să fie bazată fie pe prețul proprietății, fie pe amplasarea acesteia. Dacă proprietarul care vinde locuința alege să lucreze alături de un designer pentru a pregăti imobilul de vânzare lucrurile se pot schimba, iar cumpărătorul poate fi atras mai degrabă prin stilul de viață pe care ar urma să îl aibă odată cu achiziționarea proprietății. Aflăm mai multe detalii despre importanța colaborării cu un designer sau decorator pentru pregătirea proprietăților de vânzare de la Ștefania Țiplea și Adela Pârvu.

designer vanzare locuinta

“Prin pregătirea locuinței pentru vânzare, proprietarul și agentul imobiliar pot să le prezinte clienților o idee despre posibila lor viață în acel spațiu”, a declarat pentru CPI designerul Ștefania Țiplea.

În plus, spune ea, cu ajutorul unui designer pot fi scoase în evidență diverse caracteristici ale spațiului care altfel ar fi trecute, cel mai probabil, cu vederea.

stefania tiplea designer
Foto: Ștefania Țiplea

Și Adela Pârvu, fost redactor-șef pentru unele dintre cele mai cunoscute titluri în domeniul amenajărilor interioare și co-prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”, este de acord că dacă proprietarul sau agentul imobiliar lucrează cu un designer sau apelează la un stilist sau la un decorator locuința se poate vinde mai repede și cu un preț mai mare, totul prin evidențierea stilului de viață pe care viitorul cumpărător l-ar putea avea odată cu achiziționarea proprietății.

“Dacă un proprietar sau agent imobiliar s-ar gândi la lipsa de timp a celor care vor să cumpere o locuință, inclusiv la lipsa banilor pentru o viitoare reamenajare, și ar prezenta locuința gata să te muți în ea, evident că ar putea cere mai mulți bani și ar putea să o vândă mai repede. Nu este deloc comod să faci un împrumut la bancă pentru achiziția unei locuințe, iar ulteiror să nu mai ai bani și timp să o personalizezi”, ne-a explicat Pârvu.

adela parvu design interior
Foto: Adela Pârvu

“Dacă găsești o locuință de vânzare în nuanțe neutre, cu bucătăria și băile corect amenajate, este un mare plus de ambele părți. Restul camerelor colorate cât mai simplu, neutru – nuanțele de gri sunt în mare vogă. Spațiul poate fi ușor ambientat și personalizat de către viitorii proprietari. Până la urmă este important ca un proprietar sau agent imobiliar să se gândească serios ce vinde – o cutie formată din ziduri și pardoseli sau spații pentru viitoare amintiri de viață”, a mai adăugat designerul.

Ștefania Țiplea și Adela Pârvu vor fi speakeri în cadrul evenimentului anului în domeniul construcțiilor civile – CUIB. Acesta va avea loc, în perioada 8-10 iunie, la Timișoara.

Imobiliare.ro este partener oficial al CUIB. Găsești AICI programul complet și lista speakerilor.

Citește și: Care sunt tendințele anului 2018 în materie de design interior

Citește și: Importanța apartamentelor de prezentare din cadrul ansablurilor rezidențiale. Ce pot afla posibilii cumpărători printr-o simplă vizionare

Citește și: Românii schimbă finisajele din locuințe o dată la 10 ani. Cât bugetează un astfel de upgrade și cum va evolua piața de profil în 2018

Citește și: Evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile se organizează la Timișoara