Light Dark

A studiat Știința și Ingineria Materialelor la Universitatea Transilvania din Brașov și a absolvit cursurile de Relații Publice și Diplomatice de la Universitatea Româno-Americană din București, dar în final a ajuns să aibă o carieră de succes în real estate, domeniu în care și activează de 25 de ani și în care și-a descoperit și partenerul de viață. Obstacolele care i-au ieșit în cale de-a lungul carierei le consideră oportunități și este de părere că acestea au un impact semnificativ asupra sa ajutând-o să evolueze atât personal, cât și profesional. Este vorba despre Cristina Epure, managerul agenției Ascendent Imobiliare.

Cristina Epure a luat pentru prima oară contact cu domeniul imobiliar în perioada în care i s-a încredințat conducerea primul Centru Privat de Afaceri deschis în Brașov, care avea și un segment dedicat acestuia. De aici până la primul job în real estate a fost doar un singur pas. “Am ajuns să activez în domeniu în urma unui anunț de angajare de la o companie imobiliară unde am avut oportunitatea de a-l cunoaște pe proprietar. M-a impresionat, mă impresionează și astăzi prin sinceritatea și deschiderea pe care le posedă. Așa, de la relații cu publicul – secretariat – agent imobiliar am ajuns să coordonez întreaga companie”, ne-a declarat Epure adăugând că, după ani, agenția Ascendent Imobiliare al cărui manager este a devenit cea mai mare și mai experimentată companie de profil de pe piața locală din Brașov.

Toate aceste reușite au fost obținute alături de Sorin Epure, proprietarul companiei care ulterior a devenit și partenerul său de viață.

“Mama, ai învățat atât de mult, a fost visul tău să devii agent imobiliar?”

Viața profesională și cea personală a managerului Ascendent Imobiliare se îmbină perfect, mai ales având în vedere că aceasta lucrează cot la cot cu soțul său, dar și pentru că își consideră echipa o familie.

“Faptul că activez profesional alături de partenerul meu de viață a făcut ca viața profesională să danseze, cu eleganță, cu cea personală”, spune Cristina Epure, adăugând că le este recunoascătoare și părinții săi, care au susținut-o mereu și au avut grijă ca fiica sa să aibă parte de afecțiune atunci când lipsea pentru a-și îndeplini îndatoririle de la birou.

După 25 de ani de experiență în real estate, ea explică și că prin intermediul acestui domeniu a reușit să își îndeplinească adevăratul vis în viață.

“Minunata mea fiică, fiind la vârsta când analizează opțiunea universitară, m-a întrebat într-o zi: <mama, tu ai făcut atâta școală, ai învățat atât de mult, ai atâtea diplome, ai terminat șefă de promoție, două facultăți, acesta a fost visul tău, să devii agent imobiliar?>. Visul meu nu a fost să fiu agent imobiliar. Visul meu a fost să fiu alături de oameni pentru că Dharma mea, cum este numită de specialiști, este că sunt o sursă de putere și fericire pentru oamenii din viața mea. În consecință, domeniul imobiliar îmi crează condițiile de a face exact ce îmi place cel mai mult și tot ceea ce fac, fac cu pasiune”, ne-a explicat Epure.

Deși are o adevărată pasiunea pentru munca în real estate, dacă ar putea să schimbe un singur lucru la piața imobiliară din România ar face-o fără ezitări. Schimbarea dorită? Introducerea obligativității reprezentării exclusive, singurul mod prin care unui agent i se permite, în opinia sa, să fie profesionist și să garanteze cele mai bune servicii clienților.

Un alt mod de a privi viața: obstacolele sunt doar oportunități

Activitatea în domeniul imobiliar este, în opinia managerului, o provocare continuă. Motivul? Fiind un domeniu în care trebuie să ai o interacțiune directă cu diferite tipologii de oameni, este normal să apară în timp și unele obstacole. Este bine să vezi însă mereu jumătatea plină a paharului.

“Eu le consider oportunități care mă ajută să mă dezvolt continuu, să înțeleg mai bine personalitatea umană și să evoluez personal și profesional”, spune Cristina Epure dând un exemplu concret – atunci când un client este nemulțumit, aceasta are grijă să nu interpreteze lucrurile, ci să îl întrebe cum ar trebui să procedeze în viitor pentru a evita să mai creeze astfel de probleme altcuiva.

“Eu nu judec oamenii sau circumstanțele pentru că acestea nu depind de mine. Eu analizez și învăț ce am eu de făcut, ce anume din felul meu de a fi trebuie schimbat sau îmbunătățit ca pe viitor, când mă întâlnesc cu o situație similară, să știu cum să reacționez”, ne explică Epure.

Avantajul femeii în real estate

Managerul agenției din Brașov susține că, în cazul său, faptul că este femeie s-a dovedit a fi de mare ajutor în activitatea sa din domeniul imobiliar și că unul dintre cele mai importante instrumente pe le are la dispoziție în munca de zi cu zi îi vine natural tocmai din acestă cauză.

“Femeia, fata de bărbat, genetic și social, se dezvoltă pe mai multe planuri: fiică, mamă, gospodină, soție și are la dispoziție, natural, unul dintre cele mai valoroase instrumente – empatia. De aceea consider că o femeie poate activa în acest domeniu cu mai multă ușurință decât un bărbat”, este de părere Cristina Epure.

Aceasta le oferă și un sfat tuturor femeilor aflate la început de drum într-o carieră în real estate: “ca să strălucești în acest domeniu sunt indispensabile trei lucruri: să îți pese de oameni, să îți placă relaționarea directă și să ai motivația de a câștiga mulți bani”.

Un set de valori sănătos este și el foarte importat pentru a clădi o viață profesională sănătoasă în acest domeniu. Epure îți ghidează propria carieră pe baza valorilor pe care le respectă și în viața personală, considerând că tot ceea ce gândește, spune și face se va întoarce către propria persoană și se va materializa. “Eu am capacitatea, ca orice alt om, să îmi scriu propria viață, deci mulțumesc și sunt recunoscătoare Universului pentru inegalabila bogăție care este în viața mea”, conchide ea.

Articolul face parte din proiectul editorial special “Femei de succes în Imobiliare”, derulat de Imobiliare.ro pe parcursul lunii martie. Acesta are ca obiectiv recunoașterea meritelor, performanțelor și rezultatelor de excepție ale femeilor care lucrează în business-uri de pe piața de real estate din România.

Citește și: De la client la profesionist. Povestea căutării unei locuințe care a alimentat o carieră de 10 ani în imobiliare

Citește și: Unii spun că real estate-ul este un domeniu al bărbaților. Cum reușește o femeie să demonteze acest mit

Citește și: La 18 ani a vrut un job de vară, dar și-a descoperit vocația. Nici după 20 de ani nu s-a mai despărțit de real estate