Mesajul unui ambasador NAR pentru agenții imobiliari din România. Perspectiva corectă din care să privim lucrurile în plină pandemie de coronavirus

Sectorul imobiliar este și va fi afectat de pandemia de coronavirus fără doar și poate, important este ca în această perioadă dificilă agenții să nu își închidă complet activitatea, ci să profite de timp pentru a acumula beneficii pe termen lung, este de părere Alina Aeby, Ambasadorul Global pentru România, Moldova și Georgia la National Association of Realtor, cea mai mare organizație de profil din Statele Unite ale Americii.

„Prin definiție, profesia noastră este interactivă, personală, socială. Din fericire, avem foarte multe instrumente tehnologice care ne ajută să ținem legătura de la distanță prin întâlniri online și webinarii, să creăm materiale de marketing ingenioase, să desfășurăm case deschise și vizionări virtuale și, de ce nu, să ne îmbogățim cunoștințele în domeniul imobiliar sau în alte domenii”, ne-a declarat Alina Aeby.

În opinia sa, acesta este momentul în care cei din breaslă își pot arăta, cu adevărat, compasiunea și grija față de clienții lor, dar și față de colegi și de colaboratori. În prezent, sănătatea trebuie să fie pusă în prim-plan.

Citește și: Am testat trei tool-uri pentru tururi virtuale. Alege-l pe cel potrivit pentru tine și diferențiază-te de competiție

Aeby îi încurajează pe agenții imobiliari să nu își sisteze activitate, să își țină în continuare întâlnirile, chiar și de la birou, dar să le mute în mediul virtual.

„Sigur, cu toții vom fi afectați financiar, dar putem considera situația actuală nu ca pe o anulare completă a activității noastre, ci ca pe o perioadă de acumulari cu beneficii pe termen lung. Știu că sună foarte optimist, dar dacă nu abordăm situația în felul acesta, putem intra într-o stare demoralizatoare care nu ne va ajuta cu nimic, nici pe noi și nici pe alții din jurul nostru”, a mai spus ea.

Citește și: De vorbă cu Alina Aeby, Ambasador pentru România, Moldova și Georgia la NAR. Învățăm cum se fac imobiliarele la cel mai înalt nivel 

Citește și: De ce facilități poți beneficia în această perioadă? Recomandările ABI

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])