Aproximativ 200 de profesioniști din real estate s-au reunit la Imobiliare.ro HUB Iași. Principalele concluzii ale evenimentului

Aproximativ 200 de agenți imobiliari și dezvoltatori activi pe piața rezidențială din Iași s-au reunit la evenimentul Imobiliare.ro HUB, cel mai așteptat de pe plan local dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniu.

Participanții au primit numeroase informații valoroase pentru activitatea lor de zi cu zi, de la detalii despre cea mai nouă versiune a aplicației Imobiliare.ro și despre funcționalitatea „Rating agent” și până la date despre mersul pieței rezidențiale locale și despre evoluția pieței de creditare.

Cei prezenți în sală la evenimentul Imobiliare.ro HUB Iași au avut oportunitatea de a explora alături de Adrian Mironescu, Brand Identity Designer, strategiile cheie necesare pentru dezvoltarea brandurilor de succes din real estate. Consultă prezentarea specialistului.

Nu uita, să ai un brand puternic a devenit o chestiune de supraviețuire într-o lume în care clientul are tot mai multe opțiuni la dispoziție și din ce în ce mai puțin timp. Află mai multe aici.

Panelul de dezbateri a fost, ca de fiecare dată, unul dintre cele mai așteptate momente ale evenimentului. La discuțiile moderate de Răzvan Ionescu, CCO Imobiliare.ro, au luat parte Ciprian Iovu – Manager General Inter Imobiliare, Alin Borșoaei – General Manager Cabinet Imobiliar, Cătălin Priscorniță – CEO Blitz, Paul Avătăji – Manager Imperia Imobiliare și Iosif Gabor – co-fondator Sivco Rezidence.

Principalele concluzii ale evenimentului

Cele mai noi informații legate de evoluția pieței rezidențiale locale au venit de la Andreea Popa, Senior Consultant Imobiliare.ro Market 360.

Imobiliare.ro Market 360 este prima platformă online de informații imobiliare din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în cadrul unei colaborări cu experți statisticieni și evaluatori de top din țară și din străinătate. Cu peste 10 ani de prezență pe piața de real estate și mai bine de 300 de clienți, Imobiliare.ro Market 360 realizează studii și analize de piață complete bazate pe multiple surse de date publice și private dedicate dezvoltatorilor, evaluatorilor, băncilor și agențiilor imobiliare.

 • cererea pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare este în creștere; aproximativ 9.100 de potențiali cumpărători au căutat o locuință în Iași în trimestrul al III-lea pe Imobiliare.ro;
 • oferta totală a fost, în medie, de 1.275 de apartamente pe trimestru în 2023;
 • prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Iași a ajuns în trimestrul al III-lea la 1.367 de euro/mp util, în creștere cu 4% față de perioada similară a anului trecut;
 • cererea pe segmentul închirierilor este în creștere; aproximativ 9.500 de potențiali chiriași și-au arătat în trimestrul al III-lea interesul pentru apartamentele vechi și noi listate la închiriere pe Imobiliare.ro;
 • oferta totală în 2023 indică o scădere cu 31% față de 2022;
 • prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la închiriere în Iași a ajuns în trimestrul al III-lea la 386 de euro/lună.

Citește și: Ce spun datele despre piața rezidențială din Iași?

Detalii cu privire la evoluția pieței de creditare din România au fost oferite participanților la evenimentul Imobiliare.ro HUB Iași de Dan Niculae, Managing Director Imobiliare.ro Finance.

Imobiliare.ro Finance este un brand cu fundamente puternice, care dispune de o echipă cu experiență și peste 10 ani de activitate la nivelul pieței. Brokerii Imobiliare.ro Finance au ajutat deja 60.000 de persoane să obțină creditul potrivit nevoilor lor.

 • valoarea medie a unui credit nou a ajuns în 2023 la 65.188 de euro (+0,9% vs 2022);
 • valoarea medie a unei refinanțări a fost în 2023 de 61.352 de euro;
 • durata medie a tranzacției cu credit a scăzut de la 92 de zile la 67 de zile;
 • rata medie pentru un credit nou de valoare medie a ajuns la 2.028 de lei de la 2.145 de lei în 2022.

Mai jos, principalele declarații ale speakerilor care au luat parte la evenimentul Imobiliare.ro HUB Iași.

Paul Avătăji, Imperia Imobiliare:

 • Iașiul este în continuă creștere. Nu o spunem doar noi, o spun și cei de afară. Chiar și fonduri de investiții din străinătate văd Iașiul ca pe o mega pistă de lansare. Dacă ne uităm la prețurile din celelalte orașe mari, noi suntem chiar și la jumătate față de unele dintre ele.
 • Iașiul poate să crească enorm, mult mai mult decât celelalte orașe, pentru că are toate premisele economice și chiar și estetice să o facă.
 • Este îmbucurător că la Iași crește numărul de evenimente de la un an la altul. În 2023, orașul a fost foarte mult timp plin. Vedem turiști, avem diverse festivaluri.
 • Imaginea agentului imobiliar din Iași este într-o continuă schimbare. Și este o schimbare pozitivă. Fiecare persoană nou intrată în domeniu vine cu un vibe nou și cu o altă abordare. Chiar avem nevoie de așa ceva.
 • Fiecare perioadă mai dificilă din imobiliare a adus cu ea o serie de avantaje. S-a curățat, de exemplu, toată piața agenților imobiliari. Practic, după aceste momente grele calitatea agentului crește.

Ciprian Iovu, Inter Imobiliare:

 • Două piețe ne-au arătat, cel puțin pe dezvoltare imobiliară, ce înseamnă implicarea unui fond de investiții. Sunt două orașe importante, Constanța și Brașov. Investițiile care s-au făcut cu cap, în mod organizat, acolo au dus un apartament nou în Brașov la 1.885 de euro/mp. Pe piața imobiliară de acolo, dar și din Cluj, București și Constanța, se discută pe mp construit la gri, nu pe mp util la cheie. Este foarte important acest aspect în economia dezvoltării imobiliare. Acesta este un motiv pentru care fondurile de investiții nu văd oportunitatea în Iași, pentru că marja de profit este încă mică din păcate. Una este să vinzi cu 1.885 de euro/mp, alta să vinzi cu 1.400 de euro.
 • Prețul pe metru pătrat la teren nu mai are un impact foarte mare pentru că și la noi sunt proprietari care la vânzare vor câteva sute de euro bune în plus față de acum câțiva ani. Nu mai impactează foarte mult ca să îl atragă pe cel cu fondul de investiții să vină și să facă o investiție majoră. Asta îi lipsește practic pieței imobiliare din Iași. De asta nu vin fondurile aici.

Alin Borșoaei, Cabinet Imobiliar:

 • Vă recomand din suflet să investiți în voi pentru că pe parcursul anilor piața capătă diverse forme. Ce ne arată ea acum este că doar cei pregătiți, care fac meseria aceasta cu pasiune, vor trece mai departe și ne vom revedea cu ei și peste mulți ani.
 •  Din punctul meu de vedere, cei care încep cu calitatea și se perfecționează în forma aceasta, ulterior pot crește ușor, ușor cantitatea. Celor care încep invers, cu cantitatea, le este mai greu ulterior să se ducă spre calitate.
 • Rezultatele sunt direct proporționale cu gradul de implicare și de pregătire, cel puțin în imobiliare. Eu asta am descoperit pe parcursul anilor.

Cătălin Priscorniță, Blitz:

 • Există două feluri de oameni – cei care trebuie să fie motivați de alții, împinși, și cei care se automotivează. Oamenii care se automotivează pot să îi motiveze pe ceilalți. Oamenii care trebuie motivați, nu pot să-i motiveze pe alții.
 • Nu este suficient să ai un motiv să faci ceva. Câți dintre noi nu avem, de exemplu, motive să facem sport? Știm că dacă facem sport, mâncăm mai sănătos, arătăm mai bine și suntem mai plini de viață, dar câți fac aceste lucruri? Nu este suficient să fii motivat, trebuie să mai ai un ingredient – determinarea. Determinarea este combustibilul, transformarea unei idei din teorie în practică.

Iosif Gabor, Sivco Rezidence:

 • Nu prevăd o criză în 2024. Din 2020 tot aud de scenarii apocaliptice, nu cred că vom ajunge la ele. Este posibil să existe o perioadă de stagnare. Poate vor mai crește ușor prețurile pentru cei care au poziționarea bună în oraș. Pentru cei de la periferie probabil că vor stagna.
 • Chiar dacă scade numărul de tranzacții, de tranzacționat se tranzacționează în continuare.
 • Consider că agenții imobiliari au un rol foarte important în acest domeniu.

Partenerii evenimentului Imobiliare.ro HUB Iași vin, totodată, în întâmpinarea participanților cu oferte speciale.

CTP, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală, în funcție de suprafața închiriabilă brută, le propune profesioniștilor în real estate o oportunitate de colaborare. Se oferă comision la fiecare lead finalizat la închirierea de spații logistice. Află detalii aici.

Delta Studio, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii integrate pentru interioare din România, oferă bonusuri partenerilor Imobiliare.ro pentru clienții aduși în showroom care contractează o colaborare de amenajare interioară. Informații suplimentare aici.

Tandem, producător de mobilă prezent în Brașov, București și Oradea, oferă o colaborare bazată pe comisionare pentru agenții imobiliari care aduc clienți noi în showroom-uri.

Axis – Mobility & Holiday, parte a grupului Autoklass, le oferă partenerilor Imobiliare.ro 10% reducere la pachetele de rental accesate. Poți alege mașina potrivită pentru nevoile tale dintr-o selecție de 150 de vehicule. Mai multe detalii aici.

Imobiliare.ro HUB Iași a fost ultimul eveniment organizat în 2023 în seria noastră regională. Ne revedem cu noi întâlniri dedicate profesioniștilor în imobiliare anul viitor!

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])