Light Dark

Sumele pe care le obții la început depind de mai mulți factori: piața pe care activezi, situația generală a industriei, agenții care reprezintă concurența ta, cum îți gestionezi timpul și activitățile.

casa euro dreamstime_s_46917238Specialiștii RE/MAX România au întocmit o listă cu cinci sfaturi bazate pe experiența agenților imobiliari care au terminat primul an în domeniu câștigând mai mult decât media. Le redăm mai jos.

Fă-ți un plan pentru atingerea obiectivelor de carieră
Fiind nou în domeniu, vei întreba brokerul tău care este numărul de prospecți, întâlniri și vânzări pe care trebuie să le bifezi ca să-ți atingi obiectivele. Din acest punct poți să setezi sarcini pe zile, săptămâni și luni pentru a-ți atinge obiectivul pe primul an. Planul e cel care te va ajuta să progresezi.

Setează-ți așteptări financiare realiste
Gândește-te în primul rând de câți bani ai nevoie pentru a fi independent financiar. Vorbește cu ceilalți agenți să afli cât au câștigat în primul an și ce au făcut pentru a ajunge la acea sumă. Deși e posibil să întreci cu mult obiectivul, nu vrei să eșuezi pentru că n-ai fost realist.

Obține certificări
Mulți agenți imobiliari obțin certificări în arii ca business, vânzări sau marketing. În plus, dacă ai absolvit o facultate în unul din aceste domenii, poți câștiga cu 5% până la 20% mai mult decât cei fără pregătire.

Învață alături de un mentor experimentat
Cu toții vrem un punct de sprijin la începutul unui nou drum. Agenții cu experiență pot face diferența în primul tău an ca agent imobiliar. Caută un mentor care să te ghideze și care e specializat pe o nișă de care ești pasionat.

Continuă să înveți
În primul an înveți foarte mult și trebuie să ai mintea deschisă pentru asimilarea unui număr mare de informații. După primele luni, îți vei da seama unde ai mai mult de plusat prin cunoștințe și e bine să scapi de cât mai multe lacune încă de la început.