Light Dark

O companie americană lucrează cu Google pentru a scoate pe piață un telefon mobil capabil să creeze randări 3D ale mediului înconjurător, inclusiv ale spațiilor interioare.

matterportTehnologia schimbă totul în lumea de astăzi, inclusiv modul în care vor fi făcute vizionările în viitor. V-ați fi imaginat vreodată că ați putea arăta clientului potențial un clip 3D făcut cu telefonul? Companiile americane Matterport și Google colaborează în cadrul  ”Project Tango”, prin care vor scoate pe piață un telefon cu sistem de operare Android și o aplicație capabile să facă randări 3D.

Tehnologia deja exista la Matterport, care comercializează o cameră 3D la prețul de 4.500 de dolari. În acești bani intră camera propriu-zisă (modelul MC200), încărcător de perete, trepied și o aplicație pentru iPad. Destul de scump, nu? Ca să nu mai vorbim despre faptul că ai nevoie de ceva vreme pentru a scana și a realiza randarea 3D și poate că vânzătorul nu este dispus să te lase să stai prea multă vreme în casa care este încă a lui.

Aflate în faza de cercetare avansată, de fapt gata de a fi puse pe piață după ce vor fi ”șlefuite” anumite aspecte, aplicația și telefonul mobil dezvoltate de Matterport și Google vor simplifica semnificativ, atât din punct de vedere al timpului necesar, cât și al costurilor, realizarea de randări 3D. După ce clipul va fi gata, el poate fi încărcat în cloud și distribuit către toată lumea, prin site-ul agenției, rețele sociale sau direct către clienții interesați de proprietatea respectivă.