Light Dark

În cadrul panelului de discuții inclus pe agenda CPI Național 2021, o serie de jucători cu experiență în imobiliare vor discuta despre viitorul pe termen scurt și mediu al acestui domeniu de activitate, cu referire mai ales la piața rezidențială.

A trecut mai bine de un an de la declanșarea epidemiei de coronavirus pe plan local, timp în care imobiliarele în general și sectorul rezidențial în particular au continuat să funcționeze, alimentate fiind de nevoia societății de produsele și serviciile oferite de acestea. Datele statistice arată că, deși a suferit o contracție a activității pe fondul situației din domeniul sanitar, piața de profil a început să-și revină imediat după trecerea la starea de alertă – adică din a doua jumătate a anului trecut.

Nu te-ai înscris încă la CPI Național și la Gala Profesioniștilor în Imobiliare? Aici îți poți rezerva locul, în mod GRATUIT, la ambele evenimente!

Cel mai recent raport de piață publicat de Analize Imobiliare relevă că o tendință de scădere a prețurilor locuințelor s-a manifestat strict pe parcursul stării de urgență, după care acestea au cunoscut un trimestru de stabilizare, iar, apoi, șase luni de creștere. Astfel, după un avans ușor, în cuantum de 0,3%, resimțit în al treilea trimestru din 2020, așteptările proprietarilor care aveau imobile de vânzare (atât apartamente, cât și case) s-au majorat cu 1,9% în ultimele trei luni din 2020, iar, apoi, cu 2,2% în primul trimestru din 2021.

În plus, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel național de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi deopotrivă) s-a majorat cu 1,2% în aprilie, de la 1.379 de euro pe metru pătrat util, la 1.396 de euro pe metru pătrat util.

O tendință ascendentă poate fi observată și în ceea ce privește activitatea de tranzacționare imobiliară, datele publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) relevând că în primul trimestru al anului în curs au fost vândute circa 162.000 de imobile la nivel național, în creștere cu 11,9% față de perioada similară a anului anterior.

Citește și: RAPORT ANALIZE IMOBILIARE: prețurile locuințelor în T1 2021. Evoluția din ultimele șase luni, tipică pentru condiții normale de piață

Citește și: Indicele Imobiliare.ro: în aprilie, prețurile apartamentelor s-au majorat atât la nivel național, cât și în toate marile orașe

Evoluția prețurilor și a activității de tranzacționare pe segmentul rezidențial se numără, desigur, printre aspectele ce urmează a fi analizate în cadrul panelului programat pentru CPI Național 2021. Participanții la discuții vor veni, însă, și cu propriile impresii, „la cald”, asupra pieței de profil.

Iată lista specialiștilor incluși în panel:

  • Georgian Marcu – Broker/Owner, Green Angels
  • Dorel Niță – Head of Data & Research, Imobiliare.ro
  • Beatrice Dumitrașcu – VP Residential Sales, One United Properties
  • Antoanela Comșa – Director General, Gran Via România
  • Gabriel Voicu – Vicepreședinte, SVN România
  • Damian Șerban – Managing Director, R&D Advisers
  • Cătălin Priscorniță – CEO și fondator Blitz

Ediția CPI Național din 2021 va avea loc joi, 27 mai, în vreme ce Gala Profesioniștilor în Imobiliare este programată pentru vineri, 28 mai. În contextul COVID-19, cele două evenimente dedicate breslei imobiliare au fost concepute într-un format hibrid, fizic și online. Astfel, speakerii și paneliștii vor fi prezenți într-o sală de conferințe a Hotelului Radisson Blu, din București, în vreme ce participanții vor putea urmări transmisiunea, live, pe aplicația Hopin (pe bază de înregistrare prealabilă).

Citește și: CPINațional2021: Evenimentul dedicat profesioniștilor din imobiliare se va desfășura anul acesta în format hibrid, fizic și online. Participarea este GRATUITĂ!

Citește și: #CPINațional2021: Adrian Cioroianu, speaker la conferința națională din 27 mai. Te așteaptă „o incursiune în mindsetul unui vânzător de top” și „o infuzie rapidă de cunoștințe practice”

Citește și: Lista finaliștilor pentru Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2021 este pregătită! Tu cine crezi că vor fi câștigătorii?