Light Dark

Piața imobiliară a fost marcată în primele trei luni ale anului de o ușoară neîncredere, apărută pe fondul unor informații speculative transmise în mass-media, care a dus și la o diminuare a volumului tranzacțiilor. Începutul celui de-al doilea trimestru a adus însă cu sine vești bune, susține Eugen Encuțescu, fondatorul și CEO-ul companiei imobiliare Eugene Estate, unul dintre speakerii care vor participa la panelul de discuții dedicat liderilor din real estate organizat în cadrul evenimentului CPI Timișoara 2019, de pe 12 iunie.

“Evoluția primului trimestru al anului 2019 a fost marcată de o ușoară neîncredere în piața imobiliară determinată de transmiterea unor informații eronate și speculative pe anumite canale media. Astfel, am constatat o ușoară scădere a volumului de tranzacții imobiliare. În schimb, dacă analizăm primele două luni ale trimestrului al doilea putem observa o creștere a volumului de tranzacții”, ne-a declarat Eugen Encuțescu.

CEO-ul companiei imobiliare, cu sediul central în Timișoara, ne-a mai vorbit și despre situația pieței de real estate la nivel local, în orașul de pe Bega. “Timișoara, din punct de vedere imobiliar, este o piață stabilă, cu o cerere de cumpărare în creștere. Necesarul de unități locative nu este satisfăcut de unitățile existente în piață, astfel existând premisele unor noi dezvoltări imobiliare”, a spus acesta.

“Considerăm că anul 2019 este un an al stabilității pieței imobiliare, cu o așezare a prețurilor”, a mai adăugat Encuțescu.

Recent, brandul Eugene Estate, prezent pe piața de real estate de 19 ani, și-a început expansiunea la nivel național prin deschiderea unui birou în Capitală. Obiectivul pentru acesta în primul an de funcționare este acela de a recruta 60 de brokeri în echipă.

“Ne-am propus în acest an să consolidăm biroul din București și să atingem targetele cantitative și calitative propuse”, ne-a declarat fondatorul companiei care a obținut în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare 2018 trofelul pentru „Cea mai puternică agenție din Timișoara”.

Eugen Encuțescu susține că nu sunt diferențe semnificative dintre cei aflați în căutarea unei locuințe în Timișoara sau în Capitală. Făcând o paralelă între cele două piețe, el spune că la nivelul ambelor se pot regăsi, în principiu, cam aceleași categorii de clienți, nișate către tipologia de proprietate potrivită nevoii de locuire. “Este evident faptul că dimensiunea categoriilor de clienți este net superioară în București față de Timișoara raportat și la numărul locuitorilor celor două orașe”, a completat acesta.

A doua direcție de dezvoltare vine, în 2019, pentru brand în contextul fondării unei organizații menite să aducă plus-valoare breslei imobiliare, alături de alte două companii din domeniu.

Eugen Encuțescu va participa la CPI Timișoara 2019 în calitate de speaker. Acesta va lua parte la discuțiile dedicate liderilor locali din real estate și va urca pe scenă alături de Adrian Erimescu (CEO Imobiliare.ro), Simona Șchiopotă (Managing Partner Hitch&Mosher), Toni Ehling (Director de dezvoltare XCity Towers), Călin Centea (Director Vânzări ISHO), Sorin Horotan (Broker/Owner RE/MAX Corso), Alina Iozsa (Partener Hațegan Attorneys) și Dorel Niță (Head of Data&Research Imobiliare.ro și coordonator Analize Imobiliare).

Agenda completă a evenimentului care va fi organizat pe 12 iunie, la Hotelul Tresor Le Palais, începând cu ora 8:00, poate fi consultată AICI.

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere. Numărul de locuri este limitat. REZERVĂ ACUM un loc la întâlnirea profesioniștilor în imobiliare din Timișoara.

CPI Timișoara 2019 va fi al treilea eveniment al seriei CPI Regional 2019, după cele organizate în luna mai în Brașov și Sibiu care au atras la dezbateri și networking circa 200 de participanți. Calendarul CPI Regional continuă în 2019 cu alte patru întâlniri, astfel:

  • Constanța – 18 septembrie
  • București – 1 octombrie
  • Cluj-Napoca – 15 octombrie
  • Iași – 5 noiembrie

Nu ai mai participat până acum la evenimentele noastre? Aruncă o privire mai jos pentru a vedea cum s-a desfășurat anul trecut CPI Timișoara și ce au spus participanții.

În 2019 sărbătorim 10 ani de evenimente marca CPI, prin intermediul cărora venim în sprijinul comunității cu informații de calitate, soluții, oportunități de networking, noutăți și încercăm să le oferim participanților toate instrumentele necesare creșterii business-urilor lor în real estate, dar și dezvoltării lor personale.

Anul trecut, 1.000 de profesioniști în real estate au participat la întâlnirile organizate de noi în șase dintre principalele orașe ale țării – Timișoara, București, Constanța, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.

Citește și: Agenda dezvoltatorului imobiliar la #CPIRegional2019. Află ce ți-am pregătit și rezervă-ți locul la întâlnirea profesioniștilor în real estate

Citește și: Peste 12.300 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, eliberate în România în primele patru luni ale anului

Citește și: 120 de agenți și dezvoltatori au dezbătut situația pieței imobiliare la Brașov