Light Dark

Mulți dintre cei care au anticipat în ultimii ani apariția unei crize în domeniul imobiliar și au așteptat scăderi mari la nivelul prețurilor locuințelor în acest context, au ajuns la concluzia că sunt departe de adevăr. Unii au făcut acum pasul spre o investiție imobiliară. Cu toții se confruntă, însă, cu prețuri care au explodat pe piața din Sibiu.

“Cred că foarte mulți clienți cumpărători care aveau banii în cont și-au dat seama că s-ar putea să nu poată să țină pasul cu inflația și au ajuns la concluzia că, indiferent de momentul în care o vor face, o investiție imobiliară este mult mai sigură. Ultimii ani au demonstrat chiar că banii lor vor crește mult mai bine decât într-un depozit bancar”, a declarat Cătălin Crăciun, broker Taboo Imobiliare, în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB Sibiu.

“Cunosc clienți care din 2017 spuneau – o să vină criza, cumpărăm mai ieftin. Le-am recomandat să nu rămână în chirie și, acum, de câte ori ne întâlnim, îmi dau dreptate. Conștientizează și ei că deja ar fi depășit perioada critică în privința creditului și ar fi tranzacționat la un preț mult mai avantajos decât în momentul de față”, a mai explicat el în fața celor aproximativ 150 de profesioniști în imobiliare care au luat parte la întâlnirea dedicată lor, organizată de Imobiliare.ro.

Citește și: Ionel Oglan – Cumpărătorul și vânzătorul de imobiliare se comportă acum diferit. Trebuie să ne adaptăm

Citește și: Investiții mai puține, chirii mai multe. Evoluția pieței rezidențiale din Sibiu în 2023

Citește și: Priscorniță, Blitz – Bani pentru reconstrucția Ucrainei vor trece și prin România. Piața imobiliară, influențată direct

Conform celor mai noi date centralizate și analizate de Imobiliare.ro Market 360, prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Sibiu a ajuns la 1.464 de euro/mp util în trimestrul al III-lea al acestui an. Discutăm deja despre o majorare cu 55% a prețurilor în intervalul 2019-2023, raportat la T3, și de scumpiri cu 5% în doar 12 luni, în ciuda tuturor provocărilor la care a fost supusă piața.

Sursă: date Imobiliare.ro Market 360

Marea problemă pe plan local se conturează pe fondul unei oferte tot mai reduse. Dacă în trimestrul III din 2019 cei care își doreau să achiziționeze un apartament aveau de ales între circa 900 de proprietăți, la ora actuală sunt disponibile pe piață mai puțin de 550.

Sursă: date Imobiliare.ro Market 360

Seria de evenimente regionale Imobiliare.ro HUB se încheie, anul acesta, pe 26 octombrie. Reunim agenții imobiliari, dezvoltatorii și investitorii din Iași la Hotelul Pleiada într-o întâlnire dedicată 100% profesioniștilor. Înscrierile la Imobiliare.ro HUB Iași se pot face aici.