O proprietate din Franța, vândută în prima tranzacție imobiliară de anvergură din Europa realizată prin tehnologia blockchain

Prima tranzacție imobiliară de anvergură din Europa realizată pe baza tehnologiei blockchain a fost încheiată recent cu o proprietate din Franța.

O vilă din Paris a fost vândută pentru suma de 6,5 milioane de euro în cadrul unei tranzacții realizate prin intermediul platformei blockchain de investiții Equisafe. Acesta este doar un exemplu de utilizare cu succes a noului de model de tranzacții cu proprietăți, care ar putea deveni uzual în viitor, potrivit Nasdaq.com.

Proprietatea, numită AnnA Villa și construită cu aproape 100 de ani în urmă, a fost achiziționată de companiile Sapen Immobilier și Valorcim.

Procesul a implicat, mai întâi, transferul drepturilor de proprietate asupra imobilului către o societate pe acțiuni, SAPEB Anna, apoi împărțirea acesteia în 100 de token-uri care au fost distribuite proprietarilor, scrie Forbes. Fiecare token poate fi împărțit, mai departe, în 100.000 de unități, deci fiecare acțiune poate fi cumpărată sau vândută chiar cu 6,5 euro. În tranzacție au fost utilizate token-uri Ethereum.

„Diferența dintre o tranzacție tipică și o operațiune ca cea cu vila AnnA este că drepturile de proprietate ale companiei care deține respectiva clădire sunt acum complet codate în blockchain”, a declarat Bilal El Alamy, co-fondator Equisafe.

„Fiecare token este codat pentru a conține condițiile de cumpărare, vânzare și schimb de valori mobiliare, precum și drepturile la care oferă acces”, a mai explicat el.

Toate documentele legale și notariale au fost înregistrate și ele în blockchain.

Află mai multe detalii despre tehnologia blockchain mai jos:

Citește și: Este acesta viitorul? O agenție imobiliară vinde apartamente în moneda virtuală Bitcoin

Citește și: Topul celor mai impresionanți zgârie-nori finalizați în 2018 în lume. Aproape 32% cuprind spații rezidențiale

Citește și: Locuințe la vânzare cu prețul de 1 dolar în orașul natal al lui Michael Jackson

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])