Top 5 străzi din Sectorul 2 cu cele mai valoroase tranzacții cu apartamente noi în prima jumătate a anului

Aproape 20 de milioane de euro. Aceasta este valoarea tranzacțiilor realizate în șase luni cu apartamente noi doar pe cinci străzi din Sectorul 2 al Capitalei. Poziția fruntașă în top este ocupată de Șoseaua Pantelimon.

În prima jumătate a anului 2019 s-au vândut 100 de apartamente situate în blocurile noi, construite după anul 2000, de-a lungul Șoselei Pantelimon. Valoarea tranzacțiilor s-a ridicat la 8 milioane de euro, potrivit datelor prezentate în cadrul ediției din noiembrie a emisiunii imoExpert.

Următoarele două locuri ale clasamentului sunt ocupate de străzi din zona Pipera, mai exact Intrarea Chefalului și Șoseaua Fabrica de Glucoză. În total, aici au fost încheiate 80 de tranzacții cu apartamente noi în valoare cumulată de 8,5 milioane de euro. Principalele proiecte rezidențiale din această zonă sunt Belvedere Residences și Laguna Residence.

Locul al patrulea în top este ocupat de Strada Ciobănașului, localizată în apropierea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. Aici s-au efectuat 20 de tranzacții cu locuințe noi în șase luni.

Șoseaua Dobroești din cartierul Pantelimon încheie clasamentul, aici fiind realizate 21 de tranzacții cu apartamente din blocuri construite după anul 2000, conform datelor Primăriei Sectorului 2, centralizate de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

Cea mai nouă ediție a emisiunii imoExpert poate fi urmărită mai jos. Principala temă abordată în cadrul discuțiilor a fost simbioza office-rezidențial în zona Pipera din București.

Citește și: imoExpert – Scad prețurile pe segmentul rezidențial? Ce se va întâmpla în perioada următoare, în opinia lui Viorel Mohorea, SVN România

Citește și: Kiseleff-Aviatorilor redevine zona cu cele mai scumpe apartamente din București: o medie de 2.640 euro/mp. Vezi evoluția din celelalte cartiere

Citește și: Perioada medie de vânzare, în scădere. Cum a evoluat trimestrul trecut marja de negociere în marile orașe?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])