Light Dark

Când spui imobiliare, la ce te gândești? Cărămidă, mortar și beton? Nu. Aceste lucruri par mai degrabă triviale, atunci când iei în considerare emoțiile uneori copleșitoare pe care le simt cei implicați în orice proces de vânzare-cumpărare, faptul că vise devin realitate zi de zi în imobiliare, comunități se formează și adună laolaltă oameni cu aceleași valori sau aspirații și familii reușesc să obțină acea liniște și siguranță neprețuită de acasă.

Și cine rezonează cu adevărat cu toate acestea, iar în plus are căldura și viziunea necesară pentru a aduce împreună omul și locuința potrivită? Dar răbdarea, perseverența, atenția și puterea de a planifica totul până în cel mai mic detaliu? Cu siguranță, femeia.

Sărbătorim femeile care și-au dedicat timpul și priceperea sectorului rezidențial al lumii imobiliare. Credem cu tărie că energia feminină este vitală în acest domeniu și ne dorim să le încurajăm pe cele care se gândesc să ia drumul unei cariere în imobiliare oferindu-le un sfat și o vorbă bună din partea altor doamne și domnișoare care fac deja performanță în real estate.

Astăzi aflăm de ce pot excela femeile în sectorul de real estate de la Cătălina Pârvu, Broker/Owner pentru agenția imobiliară din București REfinder Elite. Cătălina are peste 20 de ani de experiență în domeniu, preponderent pe segmentul de vânzări de case și vile, și spune că doamnele și domnișoarele care aleg o carieră în imobiliare dispun de multe calități care le ajută din start pe drumul spre succes.

În primul rând, vorbim despre abilitățile de comunicare pe care le au acestea, dar și de empatia de care dau dovadă în relațiile cu cei din jur. Atenția la detalii este, totodată, un alt punct forte al femeilor din imobiliare mai ales atunci când analizezi contracte și alte documente sau gestionezi procesul de tranzacționare.

“Femeile sunt recunoscute pentru abilitățile lor puternice de comunicare, interacțiune umană și empatie, lucruri esențiale în relația cu clienții. Capacitatea noastră de a asculta cu atenție și de a înțelege nevoile și cerințele clienților poate contribui la crearea unei relații cu clienții și la găsirea celor mai bune soluții pentru aceștia”, explică reprezentanta agenției din Capitală.

Un alt aspect deosebit de util atunci când lucrezi în imobiliare este să ai capacitatea de a gestiona mai multe sarcini simultan, fie că discutăm despre mai multe tranzacții, fie despre coordonarea vizionărilor. Bunele abilități de negociere, creativitatea, dar și capacitatea de a gestiona eficient timpul sunt alte atuuri ale femeilor din real estate.

Cătălina Pârvu le oferă și câteva direcții spre succes femeilor interesate de o carieră în domeniul imobiliar. Pregătirea profesionială trebuie să fie pusă pe primul loc, spune ea. Vorbim aici despre participarea la cursuri sau workshop-uri pentru dezvoltarea cunoștințelor despre piața imobiliară și nu numai.

Stabilitrea unor obiective clare este, de asemenea, extrem de importantă, dacă îți dorești să faci performanță în acest domeniu. “Stabilește-ți obiective pe termen scurt, mediu și lung și dezvoltă un plan de acțiune pentru a le atinge. Fii realistă și flexibilă în privința obiectivelor tale”, spune Cătălina.

Nu trebuie să neglijezi nici aspectele legate de îmbunătățirea abilităților de comunicare verbală și non-verbală și de negociere. Este vital, de asemenea, să ai pasiune pentru ceea ce faci și să dai dovadă de autenticitate în relația cu clienții tăi, dar și cu colegii. O atitudine proactivă în găsirea clienților și eficiență în utilizarea tehnologiei pentru a-ți promova cât mai bine proprietățile din portofoliu sunt alte două lucruri pe care nu trebuie să le neglijezi.

Și, nu în ultimul rând, trebuie să lucrezi pentru a-ți dezvolta un brand personal. “Construiește-ți un brand personal puternic și autentic în domeniul imobiliar. Fii consecventă în promovarea ta și oferă o experiență excelentă clienților pentru a-ți construi reputația și a atrage noi recomandări”, concluzionează Broker/Ownerul REfinder Elite.