Light Dark

Primul contact cu piața imobiliară l-a luat pe vremea când era studentă la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice și lucra, în paralel, în domeniul auto. Șansa și spiritul antreprenorial și-au spus însă cuvântul, iar acum, la vârsta de 33 de ani, ea se poate lăuda cu o carieră de succes, cu 12 ani de experiență în real estate și cu poziția de conducere pe care o deține în fruntea celui mai productiv birou din țară parte a rețelei de agenții RE/MAX România. Este vorba despre Mădălina Vasile, Broker/Owner al agenției imobiliare RE/MAX Properties din București.

Madalina Vasile REMAX Properties

“În 2007, când am descoperit oportunitatea de a-mi deschide o afacere în imobiliare lucram în vânzări, ca și consultant în domeniul auto, iar potențialul pieței imobiliare mi s-a părut fascinant”, ne-a declarat Mădălina Vasile, adăugând că acela a fost și momentul în care o decizie rapidă luată pe fondul unei întâmplări favorabile a făcut-o să se dedice profesional real estate-ului.

“Am participat întâmplător la o prezentare a francizei RE/MAX și încă sunt convinsă că acesta a fost trenul meu pentru că propunerea de business am considerat-o încă din primul moment win-win pentru toate părțile, broker-agent-client, așa că, 12 ani mai târziu, sunt încă implicată trup și suflet în acest business”, a mai povestit ea.

Provocări au apărut, evident, ca în orice afacere, cele mai mari în primii 2-3 ani de activitate. Acestea erau legate de stabilizarea echipei. Nu s-a lăsat însă intimidată și, în final, a găsit soluțiile potrivite pentru a le depăși cu brio.

“Rezolvarea a venit prin perseverență și prin aducerea câtorva persoane-cheie în echipă, alături de care am pornit la drum împărtășind aceleași valori și o viziune comună de dezvoltare a afacerii”, ne-a mărturisit Broker/Owner-ul RE/MAX Properties.

Dar care au fost aceste valori? Simplu spus – etică, pasiune, profesionalism și perseverență – lucruri care o ghidează atât în viața personală, cât și în afaceri. “Atunci când mă apuc să fac ceva vreau să îmi iasă bine. Ori fac ori nu fac deloc”, adaugă ea.

Cât despre cea mai mare reușită din cariera sa, Vasile spune că nimic nu este mai presus de echipa pe care a format-o în cadrul biroului pe care îl conduce.

“Echipa pe care am reușit să o strâng în jurul meu este cea mai mare realizare și cred cu tărie că cel mai important lucru pe care îl pot face în piața imobiliară este să continuăm să ne dezvoltăm oferind astfel clienților posibilitatea de a accesa servicii imobiliare profesionist livrate”, a mai explicat ea.

De ce se potrivește domeniul imobiliar ca o mănușă femeilor

În toți anii săi de experiență, inclusiv în primii șapte în care a lucrat cot la cot cu ceilalți consultanți imobiliari din birou, Mădălina Vasile a avut oportunitatea de a cunoște multe femei care au optat pentru un job în domeniu și are doar lucruri bune de spus despre cele care au ales să facă acest pas.

“Femeile sunt minunate în imobiliare. Și nu spun acest lucru pentru că sunt, la rândul meu, femeie, o spun pentru că fac meseria aceasta de aproape 12 ani și am văzut destul de mulți agenți <la treabă>”, ne explică ea, făcând câteva referiri și la marile avantaje pe care le au doamnele din real estate.

“Femeile sunt empatice, intuitive, în mare lor majoritate rezonează și se mulează rapid pe tipul de personalitate al clienților lor, în general au un ego mai puțin dezvoltat față de bărbați și acest lucru le ajută mult, mai ales dacă lucrează pe segmentul rezidențial”, detaliază Vasile.

Chiar dacă vede tot acest potențial în doamnele din real estate, Broker/Owner-ul RE/MAX Properties recunoaște că piața rămâne încă, din cauza culturii noastre, dominată de bărbați, chiar dacă observă o tranziție tot mai accentuată a femeilor spre acest domeniu.

“Ușor, ușor vedem femei afirmându-se în imobiliare și acest lucru cred că le va da din ce în ce mai mult curaj și altor doamne să ni se alăture, pentru că eu sunt absolut convinsă că femeile au un cuvânt important de spus în imobiliare și nu numai, în antreprenoriat în general”, ne spune Mădălina Vasile.

Un mare dezavantaj pe care îl simte ea în rândul femeilor vine pe fondul lipsei curajului de a începe o carieră în real estate.

Altul apare pe în contextul în care acestea trebuie să își împartă corect timpul pentru a-și crește afacerea sau cariera.

“Femeile se demotivează uneori prea repede sau investesc un timp prea limitat spre construirea afacerii lor. Multe persoane au tendința să treacă business-ul la capitolul <și altele> împărțindu-se între prea multe capitole, precum soț, copii, casă și cumpărături”, spune Vasile.

Cum îmbini cariera și familia – un exemplu personal

Mădălina Vasile ne-a oferit și câteva detalii despre viața sa personală și despre cum a jonglat cu aceasta și cu profesia pentru a obține, în final, echilibrul dorit.

“Sunt căsătorită de aproape 10 ani și am doi copii, de 7 și respectiv 4 ani. Când au fost foarte mici mi-am setat niște repere clare de ore dedicate muncii și respectiv familiei și le-am îmbinat”, spune ea.

Decizia pe care a luat-o în 2014, de a înceta să mai tranzacționeze și de a-și dedica în continuare complet timpul dezvoltării biroului pe care îl conduce, a venit după nașterea celui de-al doilea copil.

Atunci, spune ea, a conștientizat că indiferent cât de multe satisfacții i-ar oferi contactul direct cu piața și cu clienții, nu ar fi putut niciodată să se împartă între atât de multe responsabilități și să obțină și rezultatele pe care și le dorea.

Vrei o carieră în imobiliare? Atunci nu uita: “rezultatele vin către cei care muncesc”

Mădălina Vasile a ținut să ofere și un sfat tinerelor tentate de o carieră în real estate și celor care abia au făcut primii pași în domeniu.

“Pasiunea pentru ceea ce faci este un ingredient-cheie, fără de care eu nu cred că poate funcționa nimic. Așa că eu le-aș îndruma să facă o scurtă introspecție înainte de orice altceva și să își găsească <de ce-ul>. Dacă ai o motivație puternică, acesta este un prim pas. Apoi le-aș spune să caute un sistem de business care să le ofere educație specifică domeniului și suport. Dacă tot pleci pe un drum nou, eu cred că trebuie să ai îndrumare astfel încât să mergi către performanță pe un drum cât mai sigur și cât mai scurt”, a spus ea.

“Le-aș mai spune să aibă răbdare, perseverență și curaj pentru că rezultatele vin către oamenii care muncesc”, a mai adăugat Broker/Owner-ul RE/MAX Properties.

Declarațiile sale vin și în contextul în care Mădălina Vasile este o adeptă a educației în real estate, mai ales în condițiile în care în România meseria de agent imobiliar nu este reglementată.

“În momentul de față oricine poate să se autoproclame agent imobiliar și să iasă în piață să dezamăgească clienții și acest lucru nu este corect. Nu ar trebui să poți livra un serviciu pentru că nu ești calificat”, după cum spune ea.

2019 vine cu noi recrutări în echipa sa

Pe parcursul anului trecut, biroul pe care îl conduce s-a dezvoltat și a ajuns să încheie 2018 cu o echipă formată din 25 de consultanți.

“Ne-am dublat numărul de listări exclusive din portofoliu și am reușit performanța de a fi cel mai productiv birou al rețelei RE/MAX România pentru al doilea an la rând. De asemenea, ne aflăm cu trei dintre colegii noștri în top 10 cei mai productivi agenți ai rețelei și am câștigat poziția de TOP Office în Golden Club, o recunoaștere oferită de RE/MAX România pentru calitatea sistemului de lucru al unui birou”, ne-a povestit ea.

În 2019, aceasta își propune să păstreze ritmul de creștere și să încheie anul cu o echipă formată din 40 de consultanți.

“Viziunea noastră este să fim <casa celor mai buni agenți> și acesta este crezul căruia ne dedicăm zilnic așa că planul este să îmbunătățim constant nivelul serviciilor pe care noi ca birou le oferim colegilor noștri astfel încât ei să performeze din ce în ce mai bine și să aducă beneficii cât mai multor clienți”, conchide Mădălina Vasile.

Articolul face parte din proiectul editorial special “Femei de succes în Imobiliare”, derulat de Imobiliare.ro pe parcursul lunii martie. Acesta are ca obiectiv recunoașterea meritelor, performanțelor și rezultatelor de excepție ale femeilor care lucrează în business-uri de pe piața de real estate din România.

Citește și: Real estate-ul un domeniu al bărbaților? Nici vorbă, spune femeia aflată la conducerea unuia dintre cei mai mari dezvoltatori din România

banner CPI national 2019