Light Dark

Anul acesta Imobiliare.ro a împlinit 19 ani. 19 ani de investiții susținute și de creștere alături de voi. Tot anul acesta ne dorim să atacăm, împreună cu profesioniștii din breasla imobiliară, problema “celor 70%”.

O știm cu toții. Am spus-o și am repetat-o în 2018 la CPI, la Iași și la Timișoara, la Brașov și la Constanța, la Cluj și la București. Apasă piața, îngreunându-i dezvoltarea și rămâne neschimbată de cel puțin cinci ani. Vorbesc, desigur, despre faptul că 70% dintre tranzacții sunt închise direct între proprietar și cumpărător. Sunt deci pierdute, practic, de agenții imobiliari pe fondul reticenței proprietarilor de a apela la serviciile oferite de aceștia.

Credem că această problemă este, în același timp, și cea mai mare oportunitate pentru breaslă. Dar pentru a putea mișca lucrurile, e nevoie de soluții îndrăznețe (de 5 ani măsurăm, noi, dar și agenții mari din piață – RE/MAX, Blitz – și procentul de 30% pare încremenit). Vedem deci aici un potențial uriaș de creștere pentru business-urile partenerilor noștri, voi profesioniștii în real estate. Putem atinge acest potențial folosindu-ne de experiența vastă acumulată în cei 19 ani pe piață și de infrastructura complexă dezvoltată în tot acest timp. Mai mult, suntem dispuși să folosim inclusiv notorietatea brandului Imobiliare.ro și vizibilitatea de care beneficiem în mediul online, atrăgând lunar 1,7 milioane de vizitatori unici pe portalul nostru, pentru a ne îndeplini obiectivul.

Viziunea noastră pentru viitor este bazată pe credința că putem adresa această oportunitate doar oferind împreună cu agenții imobiliari servicii mai bune și de încredere consumatorilor (proprietari și cumpărători). Vrem deci să-i ajutăm pe agenții profesioniști, să-i promovăm și să creștem încrederea consumatorilor în ei. Intern, numim proiectul “Agentul Super-erou”!

Așa cum am anunțat la CPI, pe lângă a aduce leaduri cumpărător, începem un efort intens pentru a genera leaduri vânzător clienților noștri. Avem la dispoziție o bază de date din care fac parte exclusiv persoane care au scos pe cont propriu proprietăți la vânzare, ale căror anunțuri nu au fost preluate, până la data contactării, de către agenții imobiliare și care nu dețin conturi deschise pe Imobiliare.ro.  

Membri specializați ai echipei noastre au zilnic misiunea de a-i contacta și de a le propune, la recomandarea Imobiliare.ro, o colaborare cu un agent. Prioritate în acest proces au cei care au ales să lucreze în reprezentare exclusivă, iar motivul pentru care am optat să procedăm astfel este cât se poate de simplu – considerăm că ei au capacitatea de a reprezenta proprietarul si de a-i oferi servicii complete (îi reprezintă doar lui interesele în tranzacție, colaborează cu ceilalți 5.000 de agenți parteneri Imobiliare.ro pentru a-i găsi cumpărătorul, etc.), deci și o experiență cât mai bună în lucrul cu un consultant imobiliar.

Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc celor care au ales reprezentarea exclusivă și ne sunt deja parteneri în demersul de dezvoltare a pieței imobiliare. În același timp, doresc și să extind o invitație tuturor celor care lucrează în acest sistem și încă nu ni s-au alăturat. Vrem să vă cunoaștem, să promovăm serviciile de calitate pe care le oferiți, așa că așteptăm să ne contactați pentru a putea fi introduși în sistemul nostru. În plus, am dezvoltat un serviciu bazat pe plata la succes pentru agenții imobiliari, prin care noi preluăm costurile de promovare a proprietății în platforma noastră, incluzând aici servicii premium de promovare extinsă pe și în afara Imobiliare.ro.

Procesul nu se oprește însă aici. Dacă proprietarii contactați refuză o astfel de colaborare, să zicem din cauza costurilor mai ridicate aferente serviciilor pe care le pune la dispoziție un agent în reprezentare exclusivă, mergem mai departe și le recomandăm o colaborare cu un agent de intermediere.

Selectarea celor recomandați, indiferent că lucrează în reprezentare exclusivă sau intermediere, se face pe baza soluției “Rating agent”, pe care am prezentat-o, în 2018, la edițiile regionale CPI. Aceasta face parte dintr-o nouă generație de servicii bazate pe performanță pe care le introducem pe platforma noastră, cu avantaje atât pentru clienții finali, cât și pentru voi.

În cazul în care la 15 zile de la prima apariție a anunțului de vânzare acesta nu a fost încă preluat, cu sau fără reprezentare exclusivă, de o agenție și doar dacă proprietarul refuză complet colaborarea cu un consultant imobiliar, atunci îi aducem în atenție propriile servicii de promovare, cu plata la anunț sau la succesul tranzacției, pe care i le putem pune la dispoziție din poziția privilegiată de care ne bucurăm – a celui mai important portal imobiliar din România. Câștigăm business și anunțuri care vor atrage cumpărători în site.

Acestea sunt, pe scurt, obiectivele pe care ni le-am asumat în 2019 și demersurile pe care le întreprindem pentru a pune o nouă piatră de temelie la dezvoltarea pieței de real estate din România. Haideți să adresăm împreună oportunitatea “celor 70%” prin profesionalism și servicii mai bune pentru consumatori!