Light Dark

Înscrierile la programul de master ce a împlinit, anul trecut, un deceniu de existență se desfășoară în perioada 25-27 iulie.

Logo_ASEPiaţa imobiliară românească a fost în ultimii 20 de ani una dintre provocările investitorilor, developerilor, constructorilor, finanţatorilor, brokerilor, evaluatorilor, managerilor, consultanţilor, contabililor, specialiştilor în taxe etc. dar şi o revelaţie pentru public, cupă cum o caracterizează Prof. univ. dr. Ion Anghel, FRICS, REV, MAA, Presedinte European Real Estate Society (ERES) și Director program Master „Economia Proprietăţilor Imobiliare”.

”În ultima perioadă această piaţă a devenit una dintre cele mai atractive și provocatoare pentru investitori (români sau străini) şi tot mai multe persoane calificate sunt solicitate în sectorul imobiliar. Studiile statistice arată că acum în România peste 200.000 de persoane lucrează în domeniul imobiliar. Cei care deja lucrează în acest sector au acumulat o experienţă specializată semnificativă şi în multe cazuri sunt interesaţi să-şi dezvolte bagajul de cunoştinţe şi abilităţi. Cei care doresc să lucreze în această industrie au nevoie de acces la un program de instruire care să-i califice conform cerinţelor actuale ale pieţei şi aşteptărilor investitorilor din domeniul imobiliar. Programul beneficiază de suportul unor companii importante, dar și de un acord cu Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR)”, explică prof. univ. dr. Ion Anghel.

Programul, care se desfășoară pe parcursul a patru semestre, beneficiază de suportul ANEVAR privind echivalarea formării profesionale în domeniul evaluării pentru absolvenţii cursurilor Programului de studii universitare de masterat “Economia Proprietăților Imobiliare”. Absolvenţii care au urmat cursurile Programului de masterat “Economia Proprietăților Imobiliare”,pot obţine o diplomă de absolvire a cursului de formare în specializarea evaluator de proprietăţi imobiliare, eliberată de către ANEVAR în baza acordului cu asociaţia profesională.

Taxa de școlarizare este de 4.000 de lei pe an, iar actele necesare pentru înscriere sunt diploma de licenţă (sau echivalentă), în original sau copie legalizată (pentru absolvenţii promoţiei 2016, adeverinţă de absolvire); foaia matricolă sau suplimentul de diploma de la programul de licenţă, în original sau copie legalizată (cu excepţia absolvenţilor promoţiei 2016);diploma de bacalaureat în original sau copie legalizată; adeverinţă medicală; certificat de naştere (copie legalizată); certificat de căsătorie, dacă este cazul (copie legalizată); copie după cartea de identitate; două fotografii ¾ și bonurile valorice reprezentând taxa de înscriere (200 de lei, se achită la casieria ASE).