Light Dark

Primul tur public va fi organizat pe 16 ianuarie și reprezintă inaugurarea programului de vizitare al prototipului EfdeN 4C.

efden 1După lansarea oficială din toamna anului trecut în cadrul Săptămânii Sustenabiliății, eveniment care a reunit specialiști ai mediului privat, public, academic și non-guvernamental în căutare de soluții la probleme de sustenabilitate, eficiență energetică sau voluntariat, EFdeN anunță deschiderea pentru publicul larg a porților EFdeN 4C – primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România, realizat cu ajutorul celor peste 120 de parteneri.

”Sâmbătă, 16 ianuarie, între orele 12:00–16:00, vă așteptăm la sediul EFdeN 4C de pe Bvd. Pache Protopopescu nr. 66, în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor, București, pentru a lua parte la turul public ce va inaugura programul de vizitare al prototipului EFdeN 4C”, spun eprezentanții EfdeN. Pentru a afla mai multe despre conceptul, evoluția, tehnologiile implementate în proiect dar și strategiile active și pasive sau despre echipa EFdeN, vă puteți înscrie AICI la turul public de sâmbătă.

efden 2Începând cu luna ianuarie, tururile publice se vor desfășura în fiecare săptămână, în zilele de marți și joi între orele 18:00–20:00, respectiv sâmbătă între orele 12:00–16:00. Gazde vor fi membrii voluntari ai echipei EFdeN, pregătiți pentru a veni în întâmpinarea oricărei întrebări sau curiozități despre prototip, proiect sau echipă.

Echipa EfdeN este compusă dintr-un grup de studenți din cadrul a cinci universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare. Echipa a proiectat, construit și transportat casa solară pe o distanță de 2.500 de kilometri, până în Franța, la competiția Solar Decathlon Europe 2014, Versailles.

efden 3Astfel, membrii echipei au asamblat în doar 12 zile și reasamblat în București o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia, pe scurt – o locuință a viitorului.

EFdeN a reprezentat România în finala competiției internaționale Solar Decathlon Europe 2014 Franța, alături de 19 echipe din 15 țări și 4 continente. Cu 7 obiective îndeplinite și multiple premii naționale și internaționale, studenții se pregătesc de realizarea a încă 9 alte obiective, inclusiv participarea la următoarea ediție a competiției Solar Decathlon.