Președinte APAIR: În 28 de ani de piață imobiliară, sistemul clasic de lucru a dus la scăderea încrederii clientului în agentul imobiliar. Doar 30% din tranzacții se fac prin agenții

Reprezentarea exclusivă este modul de lucru la care ar trebui să adere agenții imobiliari pentru a crește rata clienților mulțumiți și pentru a schimba percepția de multe ori negativă asupra breslei, susține Igor Postovanu, președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

„În 28 de ani de piață imobiliară, sistemul clasic de lucru a dus la scăderea încrederii consumatorului în agentul imobiliar. Dovada este că astăzi doar aproximativ 30% din tranzacțiile imobiliare se realizează prin intermediul unei agenții. Așa arată estimările”, ne-a declarat Postovanu, adăugând, totodată, faptul că reprezentarea exclusivă poate fi soluția acestei probleme.

Președintele APAIR ne-a explicat, de asemenea, că pe piețe mai dezvoltate, precum cele din Statele Unite ale Americii (SUA), Canada sau Australia, acest mod de lucru predomină, iar ponderea celor care aleg să desfășoare tranzacții imobiliare prin intermediul agențiilor se apropie de 90%.

În plus, în SUA un Realtor vinde o proprietate imobiliară, potrivit statisticilor, cu 13% mai scump și într-un termen mai scurt decât o poate face un proprietar pe cont propriu.

„Cu cât mai mulți agenți vor practica acest sistem, cu atât mai repede vom schimba percepția publicului în bine despre agentul imobiliar”, a mai spus Igor Postovanu.

Adoptarea reprezentării exclusive ca mod de lucru va duce la obținerea unei bresle puternice, ce va atrage oameni de valoare. Nu doar agenții vor avea de câștigat, în opinia lui, ci și clientul final și toți furnizorii de servicii conexe.

Vrei să afli mai multe despre reprezentarea exclusivă? Participă la tabăra imobiliară organizată de APAIR

APAIR organizează, în perioada 26-29 septembrie, a doua ediție a evenimentului ReBOOTcamp, un proiect unic în țara noastră destinat în întregime reprezentării exclusive.

Acesta va cuprinde 4 zile de învățare experențială, la care vor participa 3 traineri, unul dintre ei fiind chiar Igor Postovanu, și 1 facilitator.

rebootcamp septembrie

Organizatorii îi vor implica pe participanți în 24 de ore de training prin joc și învățare experiențială și le vor pune la dispoziție numeroase materiale de studiu. Orice întrebare pe tema reprezentării exclusive va putea să își găsească răspunsul în cadrul sesiunilor Q&A. Participanții vor primi certificate de absolvire la finalul celor 4 zile în tabăra imobiliară organizată de APAIR.

rebootcamp septembrie 2018

Evenimentul organizat la Poiana Mărului din Brașov va cuprinde, totodată, antrenament fizic și mental, plimbări și o seară festivă.

Taxa de participare este de 2.490 de lei, sumă ce include participarea la cursuri, cazarea în camere duble și masa, iar membrii APAIR vor beneficia de un discount de 20%. Află mai multe despre tabăra imobiliară AICI.

Aplică AICI pentru a participa la a doua ediție a evenimentului ReBOOTcamp.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])