Viața agentului imobiliar, mai grea în orașele mici. Csordas, RE/MAX Gold: Cumpărătorul e mai dificil, ține mai mult la bani

Este mai greu să lucrezi cu un cumpărător când ești agent imobiliar într-un oraș mic decât atunci când lucrezi într-un oraș mare, cu o piață mai bine dezvoltată, spune Ștefan Csordas, Broker/Ownerul RE/MAX Gold. 

„Cumpărătorul din orașele mici este mai dificil. Cei din orașele mari sunt, probabil, obișnuiți cu prețul, vor să investească mai repede în ceva și nu comentează tare la ofertele noastre sau le putem negocia mai ușor”, a declarat Csordas în cadrul celui mai nou webinar CPI.

„În orașele mici cumpărătorul parcă ține mai mult la bani, se uită foarte mult, se gândește – merită să investesc aici? fac o greșeală? aș putea să mă duc și eu într-un oraș mai mare, dacă totuși am bani? – și atunci e mult mai greu să-l convingi să facă o investiție”, a mai explicat el.

Iar diferențele nu se opresc aici, agenții care nu lucrează în centre regionale fiind cei care trebuie să depună un efort mai mare în munca de zi cu zi pentru a avea succes.

„În orașele mari sunt oameni cu mai multe afaceri, se îndreaptă și spre spațiile comerciale și spre terenuri și spre construcții mai noi. Orașele mari se dezvoltă mai mult, iar banii la bani trag. Aici sunt și concentrații mai mari de oameni care ajută la dezvoltarea lor, care investesc bani și bineînțeles că este mai ușor și pentru agenți și pentru alte firme din imobiliare (…) Vinzi mai mult tocmai pentru că sunt mai multe oferte”, a mai explicat Csordas.

În opinia sa, în rest între zona de vest a țării, unde rețeaua RE/MAX Gold este prezentă în cinci orașe – Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Arad și Timișoara –  și Moldova, unde brandul are birouri deschise în Iași și Piatra Neamț, nu există mari diferențe, în afară de cele legate de preț.

„În Piatra Neamț trebuie să vinzi 4-5 apartamente ca să ai același preț cu Iași. Aceasta e diferența pe care o văd eu. În rest, agenții noștri au aceeași educație, același comportament”, a explicat Broker/Ownerul.

Citește și: Tocmai a deschis o agenție în București și are alte șapte birouri în țară. De ce crede că agentul poate să fie favorizat de contextul actual

Citește și: Noua Casă cu avans de 15% „nu va aduce beneficii reale în piața imobiliară”. Modificările propuse de ADIRU

Citește și: Mersul pieței rezidențiale în trimestrul II. Cu excepția Capitalei, prețurile apartamentelor s-au majorat în marile orașe 

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])