Light Dark

Este foarte important ca agenții imobiliari să rămână uniți și să vadă opotunitățile colaborării, mai ales în această perioadă în care se vor lovi de dificultăți apărute pe fondul răspândirii noului coronavirus la nivel național, sunt de părere cei trei speakeri invitați la dezbateri în primul CPI Webinar.

“În perioada aceasta, oamenii care au în portofoliu proprietăți în reprezentare exclusivă trebuie să fie foarte interesați și deschiși la colaborare pentru că matching-urile se vor face mai greu. Va apărea o decalare între ofertă și așteptări, atunci cu cât este mai mare paleta de proprietăți la care ai acces, vorbesc de proprietăți ale altor agenți, cu atât mai ușor vei putea să găsești oferte pentru potențialii tăi cumpărători și invers, cu cât mai mulți potențiali cumpărători poți să atingi prin agenții cu care colaborezi cu atât mai ușor vei putea să găsești cumpărători pentru proprietățile pe care le reprezinți”, a declarat Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România, în cadrul primului webinar organizat de CPI la care au luat parte 360 de profesioniști în domeniu.

“Dacă este bine gestionată, colaborarea poate să aducă foarte multe avantaje”, a mai spus el, menționând și că  este un moment bun pentru cei din piață să acceseze diverse rețele de jucători din breaslă pentru a forma parteneriate cu membrii acestora.

“Trebuie să înțelegem că interesul nostru comun este ca deschiderea la colaborare să crească, pentru că asta poate să fie în avantajul tuturor persoanelor implicate în proces, vânzător, cumpărător, agenți și așa mai departe”, a mai menționat Cuc, adăugând că RE/MAX România este o platformă construită pentru colaborare, cu 500 de oameni care lucrează un portofoliu de peste 3.000 de proprietăți în reprezentare exclusivă.

Nu lipsesc nici colaborările cu agenți din afara rețelei, spune el, pentru că până la urmă toată lumea are de câștigat.

Daniel Tudor, CEO-ul și fondatorul companiei de consultanță imobiliară The Concept din București, cu un portofoliu de peste 1.300 de apartamente cu o valoare estimată la circa 150 de milioane de euro, susține, de asemenea, colaborarea.

“În toate proiectele noastre, suntem foarte deschiși din ce încasăm să oferim către companiile care ne aduc clienți”, a declarat el în cadrul webinarului CPI.

“Pe lângă responsabilitatea de a-i ține pe clienți cât mai sănătoși și raționali, trebuie și noi între noi să ne apropriem mai mult”, a mai spus CEO-ul The Concept.

CPI Webinar: „Follow the money”, transmite informațiile corecte și păstrează-ți calde relațiile cu clienții. Așa rămâi în joc ca agent imobiliar

CPI Webinar: Cum va evolua piața chiriilor în următoarea perioadă? Idei pe care le poți implementa în business ca agent imobiliar

Iulian Niculae, managerul Victoria Consult, care lucrează din 2010 în reprezentare exclusivă, spune că agenții care nu au adoptat acest mod de lucru ar trebui să se gândească în această perioadă la avantajele sale.

“Reprezentarea exclusivă te apropie de om, creează relații, poți să lucrezi cel mai bine în sistemul acesta”, a explicat el, în cadrul primului webinar CPI, în sine fiind o perioadă în care relațiile pe care agentul le dezvoltă cu partenerii și clienții săi vor conta foarte mult.

CPI Webinar este o inițiativă Imobiliare.ro. Seria continuă, în curând. Prin fiecare webinar ne propunem să păstrăm strânsă legătura cu cei din breaslă, acesta fiind un instrument la care vom apela des, care ne va ajuta să colaborăm mai bine, în această perioadă tensionată pe care o traversăm pe fondul răspândirii COVID-19, și să găsim cele mai bune soluții la diverse probleme cu care se confruntă atât agenții imobiliari, cât și dezvoltatorii.

Citește și: Recomandarea avocatului: Măsuri de implementat în biroul agenției. Mare atenție cum lucrezi de acasă!

Citește și: Impactul pandemiei de coronavirus, văzut prin ochii președintelui mondial FIABCI. Sfaturile lui pentru agenții imobiliari din România

Citește și: Sfatul medicului pentru agenții imobiliari. Cum ne protejăm de coronavirus?