One United Properties, ridicare de capital de 25 de milioane de euro pentru proiectul One Cotroceni Park

One United Properties a finalizat procesul de majorare de capital în valoare de 25 de milioane de euro, pentru investiții în One Cotroceni Park, cel mai mare proiect de regenerare urbană din București, pe care îl dezvoltă pe locul fostei fabrici Ventilatorul.

Dezvoltatorul a cedat recent 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a proiectului One Cotroceni Park pentru o creștere de capital ce va fi investit în dezvoltarea acestuia.

Autorizația de construire pentru parcul de afaceri a fost obținută în toamna anului trecut, iar în prezent construcția proiectului a atins primul etaj.

„Parcul de afaceri este unic pe piața de birouri din București și va oferi spații de birouri flexibile, cu acces la zone verzi, grădini suspendate, dar și o varietate de servicii dezvoltate în jurul conceptului de <wellbeing> – starea de bine a angajaților și calitatea mediului de lucru, zone pentru activități în aer liber, inclusiv gym cu piscină, o galerie de retail cu o suprafață de 15.000 de mp, comparabilă cu cea a unui mall”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO al diviziei office One United Properties.

La ora actuală, 50% din faza 1 a componentei office este deja preînchiriată.

One Cotroceni Park prevede și o componentă rezidențială cu aproximativ 800 de apartamente, care va fi dezvoltată în mai multe faze, pe lângă cei 15.000 de mp de spații de retail și cei 80.000 de mp GLA dedicați parcului de business. Se lucrează acum la obținerea autorizației pentru componenta rezidențială.

Citește și: Colliers – Proprietarii de clădiri de birouri își pot majora veniturile din chirii cu peste 10%. Iată cum

Citește și: Certificare sustenabilă de cel mai înalt nivel pentru un ansamblu de birouri funcțional din Timișoara. S-a ținut cont și de sănătatea în spațiile închise, pe fondul Covid-19

Citește și: Pentru a respecta regulile de distanțare socială, unele companii își extind birourile. Globalworth a închiriat 25.000 de metri pătrați pe timp de pandemie

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])