Light Dark

După 20 de ani în care a ghidat pașii Imobiliare.ro spre succes, Adrian Erimescu a predat ștafeta noului CEO, Dan Puică, într-o ediție specială CPI Webinar urmărită live de aproximativ 400 de profesioniști din domeniu. 

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest moment extrem de important! Împreună, scriem în continuare povestea Imobiliare.ro.

Dan Puică lucrează alături de echipa de management Imobiliare.ro încă din 7 septembrie. El are o experiență extensivă în sectorul marketplace-urilor digitale unde a și obținut, de-a lungul anilor, rezultate semnificative.

Noul CEO Imobiliare.ro a vorbit pentru prima oară pe larg despre direcțiile pe care le va urma de acum portalul în cadrul webinarului “Meet the CEO. Viziune pentru un nou început”.

În continuare, găsești cele mai importante declarații făcute în direct de Dan Puică și principalele concluzii trase din discuția avută cu Adrian Erimescu, cel care a ocupat timp de 20 de ani poziția de CEO.

  • Se transformă Imobiliare.ro într-o corporație?

Ringier România a preluat recent 100% din acțiunile Imobiliare.ro, dar pachetul majoritar era dețin de grup încă de acum patru ani, deci cu mult timp înainte ca cei trei fondatori – Adrian Erimescu, Radu Andrei și Ciprian Gheran –  să facă exit-ul din acest business.

“Dacă până acum nu ne-am transformat într-o corporație, șansele să o facem de acum înainte sunt la fel de mici. (…) Cred că ADN-ul unei companii se construiește în timp. Este dat de valorile care țin grupul împreună, de cultura companiei respective, iar lucrurile acestea nu se pot schimba”

Un alt aspect important de menționat este și acela că, deși unele poziții au fost ocupate de noi colegi, în continuare în cele mai multe funcții-cheie se află membri ai vechii echipe Imobiliare.ro.

  • Care sunt valorile pe baza cărora se va desfășura activitatea Imobiliare.ro?

Valorile moștenite vor fi păstrate, creșterea urmând să fie realizată pe aceste fundamente puternice. Apropierea față de client și inovația, ca mod de abordare pentru soluționarea problemelor sesizate de partenerii Imobiliare.ro, sunt două aspecte care au stat la baza evoluției brandului până acum și care vor continua să reprezinte piloni importanți în activitatea noastră.

“Îmi doresc ca poziția avută de Imobiliare.ro de jucător dominant în piața tranzacțiilor imobiliare intermediate de către agențiile din România să rămână la fel de puternică, ba chiar să se solidifice, iar piața să crească”, a spus Dan Puică, în cadrul ediției speciale CPI Webinar.

Atenția deosebită acordată cumpărătorilor este, de asemenea, un aspect care va continua să stea la baza activității Imobiliare.ro.

“Imobiliare.ro trebuie să rămână în continuare platforma nr.1 și când vine vorba despre oamenii interesați să achiziționeze proprietăți imobiliare, atât în privința numărului de anunțuri disponibile, cât și a calității acestora, totul pentru a-i ajuta să ia decizii informate”

  • Care sunt principalele direcții urmate în 2021 de Imobiliare.ro?

Imobiliare.ro își propune pentru anul viitor să lucreze la optimizarea activității și funcționalităților puse la dispoziția clienților pentru a garanta că fiecare dintre cei care aleg să colaboreze cu noi primește în mod echitabil o valoare direct proporțională cu investiția făcută, fără diferențieri.

Am adus deja unele modificări algoritmului de ordonare pentru anunțurile din site, mai multe detalii despre acestea fiind prezentate într-un episod Tech Agenda, inițiativă gândită tocmai pentru a-i ține pe clienții noștri mereu la curent cu noutățile dezvoltate pentru ei de echipa Imobiliare.ro.

“Vrem să ne asigurăm că toată lumea este tratată echitabil, că primește valoare din partea platformei în măsura în care este dispusă să investească. Nu știu dacă soluția pe care o avem este cea finală. Este posibil să tot căutăm soluții pe parcurs, dar principiul acesta este unul sănătos și solid și vom căuta tot timpul inițiative pentru a-l transforma în realitate”

Creșterea transparenței și facilitarea unui dialog deschis cu clienții Imobiliare.ro este o altă direcție pe care o va urma activitatea noastră în 2021. Primii pași în acest sens au fost făcuți deja prin lansarea unui grup ușor de accesat, dedicat exclusiv partenerilor Imobiliare.ro, pe Facebook.

Dacă ai întrebări, nelămuriri sau pur și simplu vrei mai multe detalii despre orice subiect legat de activitatea noastră, te invităm la discuții aici. Îți răspundem în cel mai scurt timp și, ca membru, vei avea constant o linie directă de dialog cu echipa de product și marketing Imobiliare.ro. Suntem deja peste 450, intră și tu în grup AICI.

Vom continua, de asemenea, să fim partenerul agenților imobiliari. Știm cu toții că doar 30% dintre tranzacții sunt încheiate la ora actuală prin implicarea unui agent imobiliar și ne dorim ca acest procent să crească pe viitor. Îi vom sprijini pe cei care dau dovadă de cel mai înalt nivel de profesionalism și vom încerca să le recompensăm eforturile depuse pentru a genera un conținut de calitate, în acord cu nevoile cumpărătorilor.

“Calitatea conținutului trebuie să devină un atribut în logica de afișare a anunțurilor pe site. În momentul în care calitatea conținutului pentru o anumită proprietate este mare, respectiva proprietate ar trebui să beneficieze de un avantaj în expunerea pe care o primește”

“O strategie amănunțită vom prezenta cu ocazia următorului eveniment în care ne vom întâlni față în față cu clienții. Mă aștept ca acest lucru să se întâmple la începutul anului 2021”

  • Ce se întâmplă cu prețurile aferente pachetelor Imobiliare.ro?

Anul 2020 a fost unul dificil, iar pandemia de coronavirus și-a spus cuvântul inclusiv în imobiliare, în special în primele luni. Acesta este și motivul pentru care am făcut eforturi pentru a-i susține pe cei care activează în domeniu.

“De fiecare dată când vedem că partenerii noștri trec printr-o perioadă grea facem tot posibilul să îi ajutăm. Volumul tranzacțiilor, leadurile, interesul cumpărătorilor, toate sunt acum în creștere. În a doua parte a anului nu am văzut semnale cum că ar fi nevoie să ieșim iar într-o politică de discount-uri. Dacă în lunile care urmează o să vedem însă din nou că situația se înrăutățește la nivelul din primăvară, există opțiunea să facem ce am mai făcut deja”

“În 2021 nu mă aștept să existe schimbări majore pe această componentă de monetizare și aș vrea mai degrabă să fie un an în care să ne asigurăm că atât noi, cât și clienții și partenerii noștri ne revenim și lucrăm împreună pentru a fi din nou la nivelul la care am fost înainte de pandemie”

  • Când vor fi organizate întâlniri între clienți și noul CEO Imobiliare.ro?

Contextul dificil în care ne aflăm a făcut ca predarea ștafelei către noul CEO Imobiliare.ro să fie realizată în cadrul unui eveniment online. Ne-am fi dorit ca voi să ne puteți fi alături nu doar din spatele ecranelor, dar am fost constrânși să apelăm la această alternativă. Ne propunem ca în primele trei luni din 2021 să organizăm cât mai multe întâlniri, în cadru restrâns, între Dan Puică și principalii clienți Imobiliare.ro.

“Începând din ianuarie pe agenda mea în fiecare săptămână este rezervat un loc pentru a începe să mă întâlnesc cu cei mai importanți parteneri, astfel încât mai devreme de sfârșitul primului trimestru să reușesc să intru în contact cu ei”

  • Ce se mai aude de evenimentele CPI?

Evenimentele CPI au devenit o tradiție. Le organizăm de 11 ani, atât la nivel regional, cât și la nivel național, iar mai nou le-am mutat în online.

Doar în 2019 au participat aproximativ 1.600 de profesioniști la CPI, de la agenți imobiliari, dezvoltatori și investitori și până la tineri aflați la început de carieră în real estate. Anul acesta, ne-am adaptat la “noua normalitate”, zicem noi cu succes, și am organizat primul eveniment dedicat exclusiv jucătorilor din real estate-ul românesc difuzat live, online – Gala Profesioniștilor în Imobiliare 2020.

Mai mult, pentru că ne-am dorit să păstrăm strânsă legătura cu cei din breaslă în această perioadă marcată de incertitudini din cauza situației fără precedent care a fost generată de pandemie, am venit cu inițiativa CPI Webinar.

Ne dorim ca în viitorul apropiat să reîncepem întâlnirile față în față, atât de importante pentru industria noastră, și analizăm toate opțiunile la care putem apela pentru a organiza evenimentele CPI.

“Rămâne de văzut cum evoluează contextul social pentru a da detalii clare despre cum se va întâmpla acest lucru, dar oricum vom găsi o soluție”