Grupul Macon a fost cumpărat cu 60 de milioane de euro

Xella, lider mondial în furnizarea de soluții pentru materiale de construcții și industrii conexe, a cumpărat grupul Macon, cel mai mare producător de BCA din România cu o activitate de peste 50 de ani pe piața locală.

Xella România cumpără Grupul Macon

Compania a plătit peste 60 de milioane de euro pentru Macon care deține unități de producție în Deva, Oradea, Târgu Jiu și Vadu Crișului și cuprinde patru divizii – BCA, prefabricate din beton, var și teracotă.

Contactul de vânzare-cumpărare a fost semnat încă de la sfârșitul anului trecut, tranzacția fiind finalizată pe 30 aprilie, potrivit Ziarul Financiar.

„Prin achiziția grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcții și principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piața de var și elemente prefabricate din beton și își atinge obiectivul de a fi lider în piețe regionale, prin intermediul unor achiziții strategice”, a declarat în decembrie Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

Citește și: Xella România cumpără grupul Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])