Simona Șchiopotă: Colaborarea are rezultate pozitive, dar este încă un deziderat

Am stat de vorbă cu managerul companiei Hitch&Mosher despre noile realități imobiliare din piața timișoreană.  

Simona SchiopotaCând o întrebi ce părere are despre colaborarea dintre agențiile imobiliare, Simona Șchiopotă, manager al companiei de consultanță imobiliară Hitch&Mosher spune că ” este evident că atunci când două-sau mai multe-entități profesioniste în domeniu își unesc efortul și competențele, rezultatul este unul pozitiv, apreciabil”, precizând, în același timp, că ” incontestabiI, însă, este un deziderat, încă nu îndeajuns concretizat în practica agențiilor imobiliare”.

CPI: Care credeti că este valoarea adăugată pe care o agenție imobiliară o aduce unui cumpărător?

Simona Șchiopotă: O companie imobiliară profesionistă conferă actului achiziției efectuate de către orice cumpărător certitudinea unei investiții sigure, profitabile, mai ales luând în calcul perspectiva valorică temporală pentru astfel de operațiuni. Aceasta se traduce prin respect față de investiția pe care clientul o efectuează, deseori prin respect față de economiile de o viață ale cumpărătorului și ale familiei acestuia și, pe cale de consecință, prin consilierea competentă, accentuat responsabilă a acestuia. Nu în ultimul rând, luând în calcul segmentul despre care vorbim, se traduce prin identificarea unui cămin pentru clientul interesat și famillia acestuia, care să îi satisfacă, dacă se poate complexiv, toate dezideratele pe care un concept locativ trebuie să le întrunească.

CPI: Care este valoarea adăugată pe care o aduce agentia dumneavoastra in special – prin ce servicii sau comportamente va diferenţiati?

Simona Șchiopotă: Compania noastră, în cei peste 10 ani de activitate în domeniu, s-a făcut remarcată, recunoscută și apreciată pentru calitatea consultanței oferite clienților noștri, fie aceștia proprietari sau cumpărători.Am considerat ca excelentă și onestitatea tranzacțională, competența noastră. Dedicarea față de nevoile clienților noștri, o bună cunoaștere, exhaustivă, a pieței imobiliare sunt factorii care conferă distincție pentru o companie, în orice domeniu, nu numai în real estate. Aceste obiective au devenit primordiale pentru noi, pentru activitatea noastră și sunt puse în practică, în activitatea noastră de zi cu zi.

CPI: Cum ați caracteriza piaţa imobiliară din Timişoara?

Simona Șchiopotă: În momentul actual apreciem că este caracterizată de o amplă efervescență, de entuziasm investițional, pe majoritatea segmentelor ce compun domeniul imobiliar, fie că vorbim despre rezidențial, rezidențial de lux, comercial stradal, retail, investiții în logistică birouri, șamd.

Este fără dubiu, totodată, că titlul Timișoarei de Capitală Culturală Europeană, pentru anul 2021 reprezintă un accent considerabil pentru dezvoltarea pieței imobiliare timișorene și limitrofe, dar și o provocare pentru jucătorii din această piață. Este momentul oportun prin care Timișoara să își asigure perspectiva coerentă a unei dezvoltări urbane de consistență, coerentă inclusiv în reevaluarea patrimoniului istoric propriu, într-un efort de integrare sistematică, responsabil valorificată a acestor două dimensiuni: trecutul și viitorul sau urban.

CPI: Transmiteţi, va rugăm, un mesaj colegilor de breaslă.

Simona Șchiopotă: Sperăm să îi întâlnim cât mai des în colaborările viitoare deoarece schimbul constant de experiență ne perfecționează de fiecare dată.

CPI: Care a fost tranzactia cu care vă mândriți în mod special?

Simona Șchiopotă: Suntem mândri de absolut toate tranzacțiile pe care le-am efectuat, fără excepție, de la începutul activității noastre și până acum.

adora forestDesigur că, pentru a vă oferi exemple concrete, venind în actualitate, un proiect special este Adora Forest, un proiect rezidențial dezvoltat de către Patron Capital și Tagor lnvestment, lângă Pădurea Verde. Este un proiect de excelentă calitate, compus din zece clădiri, cu un regim de înălțime cu parter și 11 etaje, totalizând nu mai puțin de 1.070 apartamente. Hitch&Mosher este, în cadrul acestui proiect, consultant imobiliar și agent de vânzări exclusiv, reușind să tranzacționeze, deja, în mai puțin de un an, peste 90% din numărul apartamente, din prima clădire finalizată. Urmează, în perioada imediat următoare edificarea celei de-a doua clădiri a acestui complex rezidențial, dând astfel continuitate evolutivă proiectului și oferind un produs imobiliar calitativ clienților noștri.

O altă tranzacție recentă de care suntem mândri este referitoare la un imobil situat ultracentral, care avea destinația de birouri. De altfel, a fost o tranzacție importantă și sub aspect financiar, vorbind despre o valoare de tranzacționare de peste două milioane de euro.

Vânzarea în regim exclusiv a celor peste 220 apartamente, aferente proiectului Uranus Plaza, din zona Spitalului Județean, este o altă realizare remarcabilă recentă.

Despre Hitch&Mosher

Hitch&Mosher este o companie cu capital integral autohton, zona predilectă de activitate fiind vestul României, cuprinzând județele Timiș, Arad, Caraș-Severin. Baza activității companiei o constituie Timișoara și zona limitrofa acesteia.

Pe segmentul rezidențial, compania este specializată pe proiectele rezidențiale de anvergură, pentru care oferă consultanță imobiliară/vânzare în sistem exclusiv. Amintim aici proiectele Adora Forest și Uranus Plaza, proiecte de succes în piața imobiliară din Timișoara. ln același timp, Hitch&Mosher, oferă servicii complete de consultanță și vânzare și pentru alte tipologii de proprietăți, cum sunt: vile, case, apartamente în clădiri istorice și alte categorii de locuințe rezidențiale, situate în Timișoara și limitrof acesteia.