Light Dark

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) a aniversat 10 ani de la înființare printr-un eveniment special la care au participat peste 120 de specialiști în domeniu și au fost invitați să ia cuvântul profesioniști ai National Association of Realtors (NAR), cea mai mare organizație de profil din Statele Unite, pe modelul căreia a fost construită asociația din țara noastră.

“Acum 10 ani, APAIR s-a născut, un NAR de România. Am ajuns la concluzia că e bine să plecăm exact pe modelul bătătorit, de 100 de ani, al NAR”, a declarat în deschiderea evenimentului, organizat la București, Dan Negulescu, unul dintre fondatorii asociației.

Actualul președinte al APAIR a luat, de asemenea, cuvântul în fața sălii și a adus în discuție importanța educației pentru fiecare membru al breslei imobiliare, oferind, totodată, detalii despre planurile de viitor ale asociației.

“În acești 10 ani s-au format mai multe generații de Realtori și un rol foarte important în acest sens l-a avut educația. Avem nevoie de educație și de dezvoltare personală și profesională pentru a putea oferi servicii din ce în ce mai bune, pentru a fi profesioniști desăvârșiți. Așa, clienții noștri vor dori să vină către noi, să ne mulțumească și să ne plătească pentru ce aducem în viața lor”, a declarat David Grigorescu, menționând că se lucrează la diversificarea opțiunilor pe această direcție pentru ca agenții noi din piață, dar și cei cu experiență, să poată beneficia de un program educațional cât mai performant și de cursuri internaționale.

Grigorescu a menționat, totodată, că își dorește ca pe viitor asociația pe care o conduce să aibă un număr și mai mare de membri. “Pe voi cei care nu sunteți în APAIR, vă invităm să veniți la evenimentele noastre, să vedeți ce face asociația, care sunt valorile noastre. Eu cred că vă puteți regăsi în aceste principii și în acest model. Apoi, vă așteptăm în asociație astfel încât să devenim mai mulți, mai puternici, mai profesioniști, mai educați și să aducem mai multă valoare clienților noștri”, a conchis. el.

Printre invitații din străinătate prezenți la evenimentul de aniversare a 10 ani de la înființarea APAIR s-a numărat inclusiv președintele NAR, John Smaby. Acesta conduce cea mai mare asociație profesională dedicată agenților imobiliari din SUA, cu circa 1,3 milioane de membri, și activează de 40 de ani în real estate, fiind broker specializat pe segmentul rezidențial.

“La NAR am auzit atât de multe despre mișcarea Realtorilor din România încât a trebuit să vin să văd cu ochii mei ce se întâmplă aici. Nu știam din ce auzisem de la alții dacă să îi cred sau nu. Acum văd că nu au exagerat deloc, dimpotrivă”, a declarat Smaby.

“Din partea NAR îmi doresc să extind cele mai bune urări către voi, dar și speranța că veți păstra acest ritm în continuare și veți trăi în concordanță cu codul etic. Să faceți în continuare ce este corect și să extindeți familia noastră de Realtori”, a mai spus el.

Un alt speaker prezent la eveniment a fost Zola Szerencses, trainer și Coordonator Regional NAR pentru Europa Centrală și de Est. Acesta a discutat despre prima sa experiență cu agenții imobiliari din România și despre cum s-au schimbat cei pe care i-a cunoscut în urmă cu câțiva ani până în momentul de față.

“Prima oară când am fost aici, în 2015, nu aveam nici cea mai vagă idee la ce să mă aștept. Am intrat în sală și toată lumea se uita la mine. Aveam 105 oameni în sala de training și mă gândeam <Ce se va întâmpla? Oamenii aceștia mă vor mânca de viu>. Am decis să-mi spun pur și simplu povestea și să vorbesc despre lucrurile pe care le-am învățat prin intermediul organizației, fiind Realtor și profitând de educația pusă la dispoziție de aceasta”, a declarat el, continuând povestea cu experiența avută în 2018, când a fost invitat încă o dată în țara noastră.

“Când m-am întors, am văzut că oamenii care au participat în 2015 la discuții, care au decis să implementeze toate lucrurile pe care le-au învățat atunci, aveau succes. Am fost uimit că au luat ce le-am spus, au implementat elementele respective în afacerile lor și au dus totul la următorul nivel”, a explicat Szerencses.

La aniversarea a 10 ani de la înființarea asociației a participat inclusiv o delegație formată din membri ai Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din Moldova (APAIM). Din partea lor a luat cuvântul fostul președinte, Eugeniu Turcan.

“Când am fost în Serbia, erau acolo persoane din Lituania, Belarus, Ucraina și Georgia. Toată lumea întreba <Chiar așa este în România? Chiar e așa de mare succesul? Chiar există acest lucru într-o țară fostă socialistă?>. Eu le-am răspuns <Da, așa este>”, a spus Turcan.

“Flacăra aceasta pe care a aprins-o Dan Negulescu în urmă cu 10 ani, acest foc al Realtorilor, a străbătut granițele dintre țări. Scânteia a ajuns și în Moldova și eu sper că s-a aprins acolo un foc care va aprinde mai departe și țările din CSI, să ardă această flacără în toată lumea”, a mai adăugat el.

Printre speakerii invitați să ia parte la eveniment s-au numărat și Joseph Schneider – Director NAR pentru Alianțe Globale, cel care menține parteneriatele organizației americane cu aproape 100 de asociații din 80 de țări, inclusiv cu APAIR, Alina Aeby – Ambasador NAR în România și Republica Moldova cu 12 ani de experiență pe piața de real estate din SUA și de Sorin Udrea – reprezentant Flex MLS.

Citește și: Menține parteneriatele celei mai mari asociații dedicate agenților imobiliari din SUA cu organizații de pe tot globul. Ce sfaturi le dă românilor