Care este modelul de lucru recomandat pentru o afacere predictibilă ca agent imobiliar? „Eu doar așa lucrez din 2003. Nu aș lucra niciodată altfel”

Un model de lucru adoptat, în special, de către agenții imobiliari din Statele Unite ale Americii și din Canada are potențialul de a sta și în țara noastră la baza unei afaceri durabile și predictibile în domeniu, este de părere Ileana Preda, Top Agent și membru al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

reprezentare exclusiva

„Eu doar așa lucrez din 2003 când mi-am început cariera în imobiliare. Nu am lucrat și nu aș lucra niciodată altfel. Consider că doar așa pot să am o afacere durabilă, bazată pe recomandările repetate pe care le primesc de la clienții mei”, ne-a declarat Ileana Preda, menționând totodată că a aplicat în România ceea ce a învățat în perioada în care a lucrat ca agent imobiliar în SUA, desigur cu mici adaptări, dar că baza a rămas la fel pentru că „oamenii au aceleași nevoi indiferent de țară”.

Modelul de lucru despre care vorbește aceasta este reprezentarea exclusivă. El a fost privit inițial cu reticență în țara noastră, dar în ultimii ani a devenit tot mai popular în rândul specialiștilor în domeniu.

„Reprezentarea exclusivă este din ce în ce mai populară și la noi pe măsură ce agenții imobiliari înțeleg că acest mod de lucru este în avatajul clienților lor. Cu cât mai mulți clienți te aleg pe tine să le reprezinți interesele cu atât mai mult afacerea ta crește și toată lumea câștigă”, ne-a spus Preda.

Practic, atunci când un agent imobiliar lucrează prin reprezentare exclusivă acesta are în vedere interesele unei singure părți pe parcursul unei tranzacții imobiliare, lucrează doar pentru aceasta și nu este un simplu intermediar care pune în legătură cumpărătorul cu vânzătorul.

Preda a mai menționat că de cele mai multe ori clienții reacționează pozitiv atunci când vine vorba despre acest model de lucru, cu condiția ca agentul imobiliar să le explice corect potențialul lui, transparența totală pe care o oferă și expunerea maximă în piață a proprietăților de care vor beneficia.

Ileana Preda va susține, în perioada 22-24 iunie la București, cursul „Reprezentarea Exclusivă de la A la Z” unde persoanele interesate vor putea afla mai multe informații despre acest model de lucru.

Imobiliare.ro este partener media al acestui curs organizat de Top Agent Training, în parteneriat cu APAIR.

Citește și: Ileana Preda – „Motivația vine din contribuția pe care o aduc în viața celorlalți – atunci când un client îmi mulțumește din inimă”

Citește și: Care este rolul principal al agentului imobiliar într-o tranzacție de vânzare? Cum își arată onestitatea și loialitatea față de clienți

Citește și: Cum apreciezi ca agent imobiliar nivelul de interes al unui cumpărător față de o proprietate? Cea mai bună ofertă pe care o poți obține

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])